Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Masia, model a la Premier


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.11.2010 12:41

La Masia, model a la Premier

Miriam Nadal


Els clubs de la Premier League han convidat els responsables de la Masia del FC Barcelona per explicar el model educatiu i social del planter als equips anglesos.


Aquest dimecres se celebra a Manchester una trobada dels 20 clubs de la Premier League per parlar sobre el futbol formatiu. En aquesta cita anual de la Lliga anglesa, s’hi ha convidat el FC Barcelona perquè expliqui el seu model formatiu. Després de visitar, fa uns dies, les instal·lacions de la Masia i de conèixer els seus principals responsables, els representants de la Premier van quedar bocabadats del model del FC Barcelona i l’han convidat a aquest cicle de conferències. Carles Folguera, director de la Masia, ho resumeix així: “El Barça és sinònim d'excel·lència esportiva i formativa”.

El ‘model Barça’

“El pal de paller de la Masia és que la nostra relació és des de dins del Club. Sabem com són els nostres nois i què volem transmetre i aquests valors són consensuats entre el futbol formatiu i el futbol professional. El nostre model ha passat de ser assistencial a socioeducatiu i formatiu, en què ens importa la persona. Els joves són aquí pel seu talent esportiu, però saben que el seu dia a dia és important. A millors persones, millors esportistes. Així s’aconsegueix l’excel·lència”, ha resumit Carles Folguera.

Sorpresos pel model social

El director de la Masia explica com va ser la trobada amb els responsables de la Premier: “Vam estar tres hores a la Masia explicant com era el nostre model d'organigrama, quins eren els professionals que formen part de l’entorn educatiu dels nois; la relació que tenim amb les famílies; amb els entrenadors... Els va agradar molt i ens van veure que ho explicàvem molt passionalment, i en sortir ens van dir que la part esportiva els havia agradat, però que valoraven aquesta part formativa de residència, que no es té a Anglaterra”.
La Masia, model a la Premier
Ressò pels èxits esportius
Folguera reconeix que els títols del conjunt de Guardiola i el gran paper a Sud-Àfrica de la selecció espanyola han servit de reclam per als anglesos: “La feina que fem encara està més valorada pels grans èxits esportius del Club i també per la presència de vuit futbolistes de la Masia a la selecció espanyola que ha guanyat el Mundial”, resumeix Folguera. La Conferència tindrà lloc a Shrigley Hall de Manchester a partir de les 9.30 h.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana