Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Llum verda a uns pressupostos austers


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

16.10.2010 16:18

Llum verda a uns pressupostos austers

Roger Bogunyà


Antoni Rossich, director general del Club, ha anunciat que el pressupost per a la temporada 2010/11 preveu unes pèrdues de 21,4 milions d’euros després d’impostos. “Aquest és un primer pas imprescindible per presentar beneficis en un any”, ha afegit.


El quart punt de l’ordre del dia de l’Assamblea General ha servit per exposar els pressupostos de la temporada 2010/11, que han estat aprovats amb un 96% dels vots favorables. Rossich ha explicat que aquest és un pressupost “creïble i realista, elaborat amb responsabilitat i criteris de màxima prudència, que no té en consideració vendre jugadors ni patrimoni per quadrar els comptes”. Es preveuen uns ingressos de 420,2 milions euros i unes despeses de 428,1 milions (fins a 58 milions menys que les despeses de l’última temporada).

En negatiu a causa de l’operació Ibrahimovic

2010-10-16_ASAMBLEA_GENERAL_COMPROMISARIOS_060.jpgRossich ha deixat clar que el resultat net final és negatiu, a causa dels 33,4 milions de pèrdues que va suposar el traspàs del suec Zlatan Ibrahimovic. “És l’operació econòmica més dolenta que ha tingut el Barça, però crec que no hem venut malament, sinó que vam comprar malament“, ha afirmat Sandro Rosell.

“El pressupost 10/11 donaria beneficis si no figuressin les pèrdues per traspassos”, ha remarcat Ramon Adell, president de la Comissió Econòmica Estatutària. Malgrat els 21,4 de pèrdues (7,9 abans d’impostos), Rossich creu que “aquest és un primer pas imprescindible per presentar beneficis l’any que ve”, cosa gens fàcil “en temps de crisi econòmica com l'actual”.

“Som ambiciosos en la reducció de despeses”

L’austeritat també és la línia que cal seguir en l’apartat de les despeses. “Som ambiciosos en la reducció de despeses. Serà una gestió austera pura i dura”, ha declarat Rossich, que ha enumerat una llarga llista de mesures -des de viatjar en companyes 'low cost' fins a apagar els llums dels despatxos a la nit- que serviran perquè es redueixin les despeses ordinàries en un 13%. Aquestes despeses s’han calculat preveient que el primer equip guanyarà la Lliga, arribarà a semifinals de Copa i als quarts de Champions.

Rossich ha aclarit que aquesta reducció de despeses mai afectarà l’àmbit esportiu: “Si cal canviar la gespa, ho farem tantes vegades com calgui”.

Previsió de creixement

2010-10-16_ASAMBLEA_GENERAL_COMPROMISARIOS_059.jpgL’objectiu, ara, és “resoldre els problemes estructurals d’economia del Club dels últims anys”. De moment, s’ha passat dels 79,6 milions de pèrdues de la temporada 2009/10 als 21,4 que es preveuen per a aquesta. “Cal tornar a guanyar diners de manera ordinària i això requereix temps”, ha explicat Rossich, que també ha recordat que els 420,2 milions d’ingressos pressupostats són fins a 5 més que els obtinguts ara fa un any. Entre d’altres, el Club pretén explotar comercialment l’aparcament soterrani de l’estadi els dies que no hi ha partit.

Inversions futures

Pel que fa a les inversions previstes, aquestes aniran destinades a la Ciutat Esportiva, al condicionament de les instal·lacions de competició, i a la millora de sistemes per a la gestió esportiva, mèdica i operativa. Com en anys anteriors, el Club aportarà un 0,7% dels seus ingressos a la Fundació.

Consulta aquí la Memòria del Club 2010/11 (document pdf).
Antoni Rossich, durant la presentació dels pressupostos de la temporada 2010/11. Fotos: Àlex Caparrós-FCB
Antoni Rossich, durant la presentació dels pressupostos de la temporada 2010/11. Fotos: Àlex Caparrós-FCB

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


La votació dels pressupostos 10/11

A favor: 664 vots

En contra: 7 vots

En blanc: 23 vots


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana