Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


‘Juga-la!’, contra el racisme


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

20.09.2010 13:54

‘Juga-la!’, contra el racisme

www.fcbarcelona.cat


La Fundació ha participat en la II Trobada Internacional de Joves contra el Racisme, celebrada a Barcelona, i ha donat a conèixer les possibilitats de ‘Juga-la!’ per lluitar contra aquesta xacra.


Una trentena de joves procedents de ciutats membres de la Coalició de Ciutats contra el Racisme, promoguda per la UNESCO, es van reunir a Barcelona del 10 al 13 de setembre per aprofundir en els seus coneixements sobre el racisme, identificar i rebatre conductes i pràctiques xenòfobes.
 
L’esport, una gran eina
 
La Fundació FC Barcelona, implicada amb la Unesco i Unescocat en la lluita contra aquesta xacra, va aportar el seu granet de sorra en aquesta trobada impartint un talller anomenat ‘Lluita contra la discriminació des de i a través de l’esport’. Aquesta xerrada, impartida en anglès, va prendre com a eix fonamental el recurs formatiu en línia ‘Juga-la!’ i les seves possibilitats a l’hora de combatre el racisme i la discriminació.
 
Conèixer casos pràctics
 
A través de casos pràctics, els joves van poder conèixer les iniciatives impulsades des de l’esport en la lluita contra aquests comportaments incívics, com per exemple el decàleg de recomanacions de la UEFA contra el racisme.
 
Involucrats en causes socials
 
Aquest i altres exemples es recullen al recurs formatiu ‘Juga-la!’ que es va presentar als participants d’aquestes jornades per tal que després el puguin també posar en pràctica en el si de les ONG i associacions europees a les quals pertanyen.El joves, d’edats compreses entre els 16 i els 26 anys, procedien d’horitzons tan diversos com Alemanya, Bèlgica, Grècia, França, Irlanda, Itàlia, Suècia, Suïssa o Ucraïna.
 
 
Els joves participants a una de les sessions de la trobada. Foto: Unescocat
Els joves participants a una de les sessions de la trobada. Foto: Unescocat
Recurs en diversos idiomes
Cal recordar que ‘Juga-la!’ es troba disponible en línia, de manera gratuïta, a www.juga-la.cat i, a més del català, està traduït als idiomes següents: castellà, anglès, francès i portuguès.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana