Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Les botes d'Iniesta, al Museu de Verdú


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

04.08.2010 09:13

Les botes d'Iniesta, al Museu de Joguets de Verdú

www.fcbarcelona.cat


El Museu de Joguets de Verdú és el nou propietari de les botes amb què Iniesta va fer el gol contra el Chelsea a les semis de la Champions del curs 2008/09. El Museu les va adquirir en una subhasta i els diners es destinaran a una causa solidària.


Les botes amb què Andrés Iniesta va marcar, el 6 de maig del 2009, un dels gols més importants de la història del FC Barcelona permetran al Javier, un nen de 5 anys amb paràlisi cerebral, poder continuar amb el seu tractament mèdic.

Una història solidària

En Javier viu a Almoradí (Alacant) i segueix un tractament mèdic que l’obliga a viatjar dos cops l’any a Filadèlfia, als Estats Units. Per tal de sufragar l’elevat cost del tractament, la seva tieta va enviar una carta a Andrés Iniesta demanant-li una samarreta i una fotografia dedicades amb l’objectiu de sortejar-les i recaptar diners.

La sorpresa de Stamford Bridge

web_34.jpgIniesta no només els va dedicar la samarreta i la fotografia. També els va fer arribar les botes amb què havia classificat el Barça per a la final de la Champions de Roma, amb les quals va marcar el gol a Stamford Bridge.

Després d'haver sortejat les botes i haver recaptat 100.000 €, el guanyador del sorteig no va aparèixer i la família d'en Javier i el mateix Iniesta van acordar posar-les a subhasta.

Doble valor

Per a Jordi Mayoral, director adjunt del Museu, les botes tenen un doble valor: “Quan vam conèixer la notícia de la subhasta vam valorar dues coses. La primera, les botes. Per si soles ja tenien un gran valor econòmic. La segona, la causa. Vam creure que valia la pena adquirir-les i fer un esforç tenint en compte el destí solidari dels diners”.

Subhasta a Ebay

Dit i fet. El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú va adquirir les botes d’Iniesta en una subhasta a Ebay que va durar deu dies i en la qual es van registrar 80 puges. El preu final va ser de 20.100 €. Una suma de diners que es destinarà íntegrament al tractament d’en Javier.

Iniesta marca el camí

Després d’aquesta adquisició, el Museu ha rebut peticions de persones anònimes d’arreu de l’Estat que volen emular el gest del jugador del Barça. “Una acció solidària com la d’Iniesta ha estat el detonant d’una allau de trucades i correus electrònics de persones amb la voluntat de posar el seu gra de sorra”, afirma Mayoral. És per això que el Museu de Joguets de Verdú ha obert un compte corrent a Caixa Penedès per poder fer donatius.
Les botes d'Iniesta, al Museu de Joguets de Verdú
El nou tresor del Museu
Les botes d’Iniesta s’exposaran ben aviat al Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, un dels més destacats en la seva temàtica. “Adequarem un espai tal com mereix una peça d’aquest nivell. Té un gran valor històric per al barcelonisme”, destaca Jordi Mayoral, director adjunt del Museu i soci del FC Barcelona.

El Museu compta amb un edifici de 2.000 m2, on s'exposen més de 1.000 joguets antics, autòmats, nines i també peces vinculades amb el futbol. Es va inaugurar l’any 2004 i, des d’aleshores, ha rebut més de 130.000 visitants.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana