Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Masia tanca portes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.06.2011 13:10

La Masia tanca portes

www.fcbarcelona.cat


A partir d’aquest 30 de juny, la Masia deixa de ser la residència d’esportistes del planter del FC Barcelona. En un acte emotiu i senzill, s’han tancat les portes d’un edifici carregat de simbolisme.


Foto: Àlex Caparrós (FCB)
Foto: Àlex Caparrós (FCB)

A les 12 h del migdia, la Masia ha tancat, després de 32 anys les seves portes com a residència d’esportistes del planter del FC Barcelona. El vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu; el directiu responsable del futbol formatiu, Jordi Mestre; el director de la Masia, Carles Folguera; i el director professional de futbol formatiu i ex-resident de la Masia, Guillermo Amor han estat els encarregats de tancar aquesta etapa, que a partir del juliol tindrà continuïtat amb el Centre de Formació Oriol Tort, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els 16 títols oficials aconseguits aquesta temporada, col•locats al costat de la porta d’entrada, donaven lluentor a una cerimònia que seguien amb atenció un gran nombre de periodistes.

Un espai emblemàtic

“Aquest és un acte simbòlic de tancament de l’antiga Masia. Ens traslladem i la Masia ha tingut el paper d’èxit que havia de fer. Tenim avui l’orgull de mostrar els 16 títols aconseguits per les seccions professionals aquest any. Amb ells té molt a veure la Masia i el planter”, ha reconegut el vicepresident Bartomeu en l’acte.

Els èxits esportius, però també formatius

Per la seva banda, el directiu responsable del planter, Jordi Mestre, ha volgut subratllar els èxits i títols aconseguits aquesta temporada per la base. “És un any històric per al futbol formatiu. Entre el futbol base i el futbol femení hem aconseguit 19 títols. Alhora, cal fer un reconeixement al Barça B perquè tot i què no és un títol, té el mateix valor, quedar tercers a Segona A”, ha destacat.

2011-06-30_ACTO_CLAUSURA_LA_MASIA_021.jpgMestre també ha volgut posar èmfasi en el valor que té per al Club aspectes que van més enllà dels títols físics: “Per nosaltres, el títol més important és quan un jugador arriba al primer equip. També donem molt de valor al fet que tant el primer equip com el B han assolit el premi al Fair Play”. Des de la directiva s’ha volgut reconèixer la feina dels tècnics i responsables de la Masia actuals, així com també tots els que han passat en els 32 anys de vida. “La nostra missió és formar jugadors i també persones. Hem de ser un club competitiu però no es guanya a qualsevol preu”, ha assenyalat en aquest sentit Mestre.

Emocions i futur

També ha estat un dia molt especial per a dos dels altres protagonistes de l’acte de clausura: Carles Folguera i Guillermo Amor. El director de la Masia s’ha mostrat convençut que l’èxit de la Masia s’allargarà a la Ciutat Esportiva en el nou edifici. “Estem molt il•lusionats pel pas que farem. Passem a una residència que serà un exemple mundial per les immenses possibilitats que tindrà. Guanyarem en gestió del temps, amb els serveis mèdics ubicats en la mateixa Ciutat Esportiva i amb l’increment de places, de 60 a 80. Hi haurà un canvi qualitatiu en el que oferim”, ha explicat Folguera. El màxim responsable de la Masia ha reconegut que es donarà un impuls a la base de les seccions gràcies al nou centre i que els valors de la Masia es mantindran intactes. “Continuarem treballant amb les mateixes idees i la gent que som a la Masia ho fem molt compromesos i serem un referent molt més gran a nivell de residència i de seccions professionals. Ens sentim joiosos i feliços si els èxits vénen acompanyats de formar excel•lents persones”, ha subratllat Folguera.

Tant Folguera com Guillermo Amor, un dels primers residents a la Masia el 1980 , han volgut estendre un reconeixement a la directiva que va apostar per convertir-la en residència esportiva. Era un dia especial per l’actual director esportiu del futbol formatiu: “Estic més nerviós que el dia que vaig arribar el 1980. No és un dia fàcil avui. Per a mi, no ha estat una residència d’esportistes només, sinó casa meva. Tindrem una nova residència meravellosa i hem de traslladar-hi tot l’ambient familiar. Haver-ho batejat amb el nom d’Oriol Tort és el millor inici”.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana