Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“La reducció del deute és irrenunciable”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

08.06.2011 17:55

Faus: “En dos o tres anys el Barça serà el club financerament més solvent del món”

www.fcbarcelona.cat


El vicepresident de l’Àrea Econòmica assegura que “en dos o tres anys el Barça serà el club financerament més solvent del món”. Faus afirma que un dels objectius primordials de la Junta Directiva és “seguir reduint el deute del Club”.


Foto: Àlex Caparrós - FCB
Foto: Àlex Caparrós - FCB

45 milions d’euros per a fitxatges
Javier Faus ha comentat que el Club disposa de “45 milions d’euros per a fitxatges, més els diners que es puguin obtenir de les vendes que es puguin produir aquesta temporada. Quan parlem de vendes sempre ho fem d’aquelles que donin una plusvàlua neta al Club”. D’altra banda, ha apuntat que “el partit de la Supercopa d’Espanya, que serà de pagament per als abonats, suposarà uns tres milions d’euros d’ingressos.”
Javier Faus, el vicepresident de l’Àrea Econòmica, ha comentat que, ara per ara, “hi ha hagut un esforç molt important, que continuarà al llarg dels pròxims dos anys per reduir aquest deute”, una “fita que és imprescindible i irrenunciable”. Aquest objectiu servirà, segons Faus, perquè el FC Barcelona sigui el “club financerament més solvent del món en dos o tres anys”.

“El Barça no pot continuar perdent diners”

2011-06-08_RP_JAVIER_FAUS_008.jpg“El FC Barcelona va perdre 83 milions d’euros l’any passat i 21 aquest any, i no es pot permetre seguir perdent diners”, ha afirmat Faus. En aquest sentit, el vicepresident considera important que, a partir d’aquesta temporada, la UEFA “comenci el seu programa de ‘fair play’ financer, que obliga els clubs a tancar els exercicis amb un equilibri pressupostari”.

Faus ha afegit que “s’està reduint el deute del Club. El deute brut ha passat dels 532 milions d’euros als 483. I el deute net, de 431 milions d’euros a 364. Volem decidir el nostre futur i per fer-ho hem de reduir el deute a uns nivells assumibles.”

Bones previsions pel que fa al pressupost aprovat

A més, ha anunciat que la Junta Directiva té previst complir amb el pressupost aprovat per l’Assemblea, que estimava uns 21 milions d’euros de pèrdues. “L’exercici es tancarà amb uns 420 milions d’ingressos, i 441 de despeses aproximadament”, ha explicat. Abans ha deixat clar que, des de l’Entitat, “només es presentaran comptes auditades”, que estaran preparades “cap a finals de juliol”.

“Mai abans el Barça havia tingut aquest impacte mediàtic arreu del món”

2011-06-08_RP_JAVIER_FAUS_005.jpgPel que fa a la consecució de la Lliga de Campions, el vicepresident de l’Àrea Econòmica ha deixat molt clar que l’impacte d’haver-la guanyat ha suposat obtenir quatre milions menys de beneficis dels previstos en el pressupost. “Els ingressos han augmentat dels 39 als 62 milions d’euros, i, al mateix temps, les despeses han augmentat d’1milió d’euros pressupostat als 28 a causa de les primeres variables dels jugadors. Per tant, el benefici ha baixat dels 38 als 34 milions d’euros”, ha comentat Faus.

Tot i això, el vicepresident ha volgut deixar molt clar que “estem encantats amb aquest fet; és la millor inversió possible, perquè el Barça no ha estat mai tan reconegut com a marca com ara. Mai abans el FC Barcelona havia tingut aquest impacte mediàtic arreu del món”.


Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana