Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Una aposta per la societat del coneixement


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.05.2011 12:01

Qatar Foundation, una aposta per la societat del coneixement

www.fcbarcelona.cat


Aquesta entitat social centra els seus programes en l’educació, la recerca i el desenvolupament comunitari per convertir Qatar en un país basat en el capital humà. El Barça serà també el seu company de viatge en projectes socials.


Una de les aules del campus de la Qatar Foundation. Foto: QF
Una de les aules del campus de la Qatar Foundation. Foto: QF

Contactes amb la Fundació FC Barcelona
Haya Al Nassr descriu amb il·lusió els primers contactes entre Qatar Foundation i  la Fundació FC Barcelona pel desenvolupament de projectes comuns. Segons Al Nassr, en el marc del desenvolupament comunitari “també es treballarà conjuntament en aspectes de foment de l’esport”.
      
Fa uns mesos va celebrar el seu quinzè aniversari, però tot i la seva joventut Qatar Foundation és una entitat social amb ambiciosos projectes que pretenen transformar el seu país començant pels canvis socials. Ho porta a la pràctica a través de tres pilars bàsics: l’educació, la investigació i el desenvolupament comunitari. “Volem diversificar la nostra economia, no volem viure sempre del combustible i el nostre canvi està basat en el coneixement humà”, assegura Haya Al Nassr, cap de Comunicació de Qatar Foudation.
 
Sinergies entre les dues entitats
 
2011-05-18_ENTREVISTA_HAYA_AL_NASSR_006.jpgSegons Al Nassr les sinergies entre el Barça i Qatar Foundation són “naturals perquè compartim valors i tenim molts projectes socials per abordar en un futur”. L’acord, que té una vigència de cinc temporades, es va presentar públicament a les instal·lacions del Camp Nou el mes de desembre passat, davant d’una gran expectació mediàtica.
 
Educació, una de les prioritats
 
Qatar Foundation considera essencial l’educació per transformar el seu país. Per aquest motiu ha construït un campus educatiu que dóna cabuda a prop de 4.000 estudiants de 90 nacionalitats diferents i que comprèn des dels estudis elementals fins als universitaris, amb la presència de vuit centres de prestigi internacional, entre ells, l’Escola Universitària de Londres o l’Escola de Medicina Weill Cornell. “Així els joves tenen més possibilitats a la vida i els ajudem que se’ls obrin més portes”, confirma Al Nassr.
 
Desenvolupament a través de la recerca
 
Academic_Bridge_Program.jpgUn dels altres pilars en què basa el seu potencial Qatar Foundation és la ciència i la recerca. Els seus impulsors busquen solucions als problemes locals, alhora que pretenen desenvolupar noves tecnologies en matèries de salut, energia, informàtica i ciències ambientals. Han creat el Qatar Science and Technology Park amb una inversió de 300 milions de dòlars i el Sidra Medical Research Center, que obrirà les seves portes el 2012 i comptarà amb una plantilla de 4.500 metges.
 
Treball comunitari
 
L’àrea de desenvolupament comunitari serà on Qatar Foundation treballarà més estretament amb el FC Barcelona. “El nostre objectiu és arribar a l’Àsia; al Pakistan, Indonèsia i altres països que pateixen conflictes per oferir-los ajuda en l’àmbit de l’educació, la salut, la nutrició, etc.”, comenta la portaveu d’aquesta institució. Part d’aquests projectes es faran en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona i en l’actualitat es troben en fase d’estudi.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana