Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Aliança del Barça pel canvi social de les ‘faveles’


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.04.2011 11:35

Aliança del Barça pel canvi social de les ‘faveles’ brasileres

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona va presentar divendres a Rio de Janeiro el projecte 'Aliança per a l’esport i el desenvolupament. Camí de la Copa 2014 i les Olimpíades 2016', que pretén promoure el canvi social a les ‘faveles’ d’aquesta ciutat brasilera.


El directiu del FC Barcelona Ramon Pont signant l'aliança entre la Fundació i el BIC ahir al Brasil. Foto: FCB
El directiu del FC Barcelona Ramon Pont signant l'aliança entre la Fundació i el BIC ahir al Brasil. Foto: FCB

'Aliança per a l’esport i el desenvolupament. Camí de la Copa 2014 i les Olimpíades 2016' és el nom del projecte que la Fundació FC Barcelona impulsa a Rio de Janeiro en col·laboració amb el BID (Banc Interamericà de Desenvolupament), l’Alcaldia de Rio de Janeiro, l’NBA i la Fundación Mapfre, i que es va presentar en societat divendres en aquesta ciutat brasilera.

Ramon Pont, directiu del FC Barcelona i vicepresident primer del patronat de la Fundació, va ser el representant del Club en aquest acte que es va dur a terme al Palau de la Ciutat de Rio de Janeiro. L’acte va comptar també amb la presència dels exblaugranes Ronaldo i Deco.

Foment de la inclusió social a les ‘faveles’

El projecte, fruit d’aquesta innovadora aliança, reforçarà 18 'Vilas Olímpicas', (unes instal·lacions esportives dins de les 'faveles' de Rio), que ajudaran a fomentar la inclusió social a través de l’esport. La iniciativa es basarà en la utilització de l'esport com a vehicle per millorar les vides d’infants i joves vulnerables i la promoció d'activitats per a la resolució de conflictes, la prevenció de la violència, i la generació d'ocupació, entre altres.

El programa pilot del projecte es desenvoluparà durant l'any 2011 al complex d’Alemão, una de les zones més desfavorides de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es busca obtenir un abast sostenible més enllà de la Copa de Món 2014 i els Jocs Olímpics 2016.

Segons l’alcaldia de Rio de Janeiro, 140.000 persones de les zones més vulnerables de la ciutat es podran beneficiar d'aquest projecte.

Ús dels valors del futbol

"Creiem que el FC Barcelona i la seva Fundació, juntament amb contraparts com el BID, poden desenvolupar projectes molt interessants a Amèrica Llatina i el Carib, utilitzant el futbol i els seus valors com una excel·lent eina social", va assegurar Ramon Pont. "No podem ignorar la necessitat de proporcionar un futur millor per a les noves generacions en aquesta regió; per tant, hem de treballar junts per aconseguir aquest objectiu vital, i el futbol pot ajudar a enfortir les xarxes socials locals en favor de la infància i la joventut", va afegir.

"El projecte contribuirà a l'herència de la Copa del Món i els Jocs Olímpics i tindrà un impacte en el desenvolupament sostenible de Rio de Janeiro i el Brasil", va confirmar durant l’acte de presentació el president del BID, Luis Alberto Moreno.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana