Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


REVISTA BARÇA: els que van salvar el Club


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

11.04.2011 12:43

La REVISTA BARÇA descobreix els homes que van salvar el Club

www.fcbarcelona.cat


El número del mes d’abril de la REVISTA BARÇA descobreix els rostres dels empleats del FC Barcelona que van permetre que el Club no caigués a mans dels sindicalistes durant la Guerra Civil Espanyola.


Portada del mes d'abril de la REVISTA BARÇA.
Portada del mes d'abril de la REVISTA BARÇA.

Gràcies a la troballa feta per un barcelonista que viu a Salamanca, Policarpo Sánchez, el FC Barcelona ha pogut rememorar una etapa convulsa de la història centenària del Club. La perspicàcia d’aquest seguidor va permetre descobrir, a l’Arxiu de Salamanca, les fotografies dels empleats que van donar continuïtat al Barça durant la Guerra Civil.

Amb la col•laboració activa del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, la Revista Barça, amb l’objectiu que sempre ha tingut de recuperar i divulgar el patrimoni històric del Club, publica aquest mes un ampli reportatge sobre aquesta exclusiva troballa.

De la Junta a un Comitè d’empleats

La Guerra Civil Espanyola que va esclatar durant l’estiu del 1936 després del cop militar també va tenir conseqüències per al FC Barcelona. Durant aquest període va existir l’amenaça que el club fos confiscat pels sindicalistes. Per això un grup d’uns 15 empleats del FC Barcelona va decidir mobilitzar-se i crear un comitè que substituís la Junta Directiva d’aleshores. Una acció que va esdevenir clau per salvaguardar l’existència de l’Entitat.

El reportatge ‘Rostres de Llegenda’ elaborat per l’historiador i director del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, Carles Santacana, posa nom i cognom als salvadors que van evitar que el Club caigués a mans dels anarquistes.

Descarrega't la REVISTA BARÇA del mes d’abril (PDF)

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana