Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Trofeu Martini Rossi torna a lluir al Museu


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

26.03.2011 17:35

El Trofeu Martini Rossi torna a lluir al Museu

www.fcbarcelona.cat


Després d’aconseguir-lo tres vegades consecutives a la dècada dels cinquanta, el FC Barcelona es va quedar aquest trofeu en propietat. Des d’aquest dissabte, torna a estar exposat al Museu del Club.


Foto: Àlex Caparrós (FCB)
Foto: Àlex Caparrós (FCB)

El Trofeu Martini Rossi s’atorgava a principis dels anys cinquanta. Estava patrocinat per la casa comercial del mateix nom i el rebia l'equip de la Lliga espanyola que presentava un millor coeficient de gols (gols marcats menys gols encaixats). El Barça el va guanyar de manera consecutiva les temporades 51/52, 52/53 i 53/54, per la qual cosa se’l va quedar en propietat.

Un trofeu impactant

Des d’aquest dissabte, després d’un procés de restauració prèvia, el trofeu ja es pot veure al Museu. Es tracta d’un trofeu molt valorat per la seva grandària i magnificència. Esportivament era de caire menor, però a la temporada 1951/52 va tenir la seva importància, ja que va ser considerat una de les Cinc Copes que juntament amb la Lliga, la Copa, la Copa Llatina i la Copa Eva Duarte va guanyar el mític equip de Kubala.

Patrocinador de trofeus

A tall d’anècdota, la casa comercial Martini Rossi ja havia tingut una experiència prèvia a l’hora de patrocinar trofeus. Els dies 25 i 26 de desembre del 1948 el Barça es va enfrontar al camp de Les Corts al Boldklub danès en partits amistosos internacionals. L’equip barcelonista va empatar a un gol el primer matx i va guanyar el segon per 2 a 1, adjudicant-se una copa que havia posat en litigi la casa Martini Rossi.

Posteriorment, el 4 de juny del 1950, el Barça va derrotar a Les Corts el Torí per 2 a 1 en un altre partit amistós internacional i de nou es va quedar amb una copa cedida per Martini Rossi.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana