Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Dia històric per a la dona barcelonista


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

05.03.2011 21:33

Dia històric per a la dona barcelonista

www.fcbarcelona.cat


Totes les butaques de la Llotja del Camp Nou, per primer cop a la història, han estat ocupades per dones. El Club ha reconegut aquest dissabte el paper de la dona en la història i en el present del FC Barcelona.


Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós / Germán Parga (FCB)
Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós / Germán Parga (FCB)

Rosell, a la seva localitat
El president del Barça, Sandro Rosell, ha vist el partit al costat del president del Saragossa, Agapito Iglesias, a la seva localitat del Camp Nou, situada a la Boca 210 de la segona graderia. En els prolegòmens del partit, Sandro Rosell ha estat a la part interior de la Llotja per saludar les diferents representants que avui acudien a la part noble de l’estadi.
La Llotja del Camp Nou ha estat, aquest dissabte, el testimoni més visible d’aquest homenatge: 147 dones han ocupat totes les seves localitats. Una imatge que ha donat la volta al món per inèdita. 

Entre les personalitats destacades presents en aquest espai, hi havia les dues dones amb la màxima representació institucional del país: la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Per la seva banda, les dues directives de la Junta, Susana Monje i Pilar Guinovart, han estat les màximes representants de l’Entitat. També hi han tingut un protagonisme destacat, les altres quatre impulsores d’aquesta primera acció del grup de treball Edelmira Calvetó, creat per la Junta Directiva: les tres patrones de la Fundació, Lola Bou, Marta Rodríguez de Llauder, Rosa Lleal i la directora de Comunicació del FC Barcelona, Ketty Calatayud.

Llotja d’il·lusions i emocions

Es respirava barcelonisme per tots els racons de la Llotja. De fet, hi havia una àmplia representació femenina dels diversos àmbits del Barça: seccions esportives, empleades, integrants de les Penyes, exdirectives, exjugadores de futbol de la dècada dels setanta, senadores del Club, membres de les comissions esportiva i estatutària... A més, aquesta llotja especial i de reconeixement ha comptat amb la presència de dones que són referència en els seus respectius àmbits.

Un dels moments més intensos l’ha protagonitzat Maria Buyé, néta de Mercè Castells, la sòcia número 8 i la més veterana de l’Entitat que no ha pogut assistir al partit. El president Sandro Rosell li ha lliurat una samarreta del Barça en reconeixement a la fidelitat de la seva àvia, de 93 anys.

La tresorera Susana Monje s’ha mostrat molt satisfeta del resultat de la inciativa: “És un homenatge a totes les dones que han fet gran el Club. La dona és un actiu que tenim al Barça i que té un paper molt important, que no té en cap altre club del món”. Una opinió secundada per la seva companya de Junta, Pilar Ginovart: “És una idea magnífica, ja que això es veurà arreu del món, perquè el Barça és un Club universal”.

Reconeixement a les esportistes

Les esportistes que representen les diferents seccions del Club també han tingut protagonisme en aquesta diada. A la mitja part del partit, han saltat al camp Olga García, que ha representat l’equip femení de futbol i les seves categories inferiors, amb un total de 74 futbolistes; Laila Rejane, que ha representat el voleibol i les seves 162 esportistes; Marta Andrade –l'esportista amb més títols– representant el patinatge artístic; Helen Enos, en nom de l’hoquei herba i les 66 professionals que el practiquen, i Plàcida Martínez, de l’atletisme. Actualment, són 93 les atletes que hi ha la secció femenina del FC Barcelona.

Anteriorment, abans de començar el partit, s’ha pogut veure pel vídeomarcador de l’estadi imatges de diferents èpoques i de diferents dones com a homenatge a les més de 42.000 sòcies que té el Club.

Fes click aquí per consultar la llista amb un resum de les dones que avui han estat a la Llotja del Camp Nou.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana