Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Les botes d’Iniesta, exposades a Verdú


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

22.02.2011 12:54

Les botes d’Iniesta a Stamford Bridge, exposades al Museu de Joguets de Verdú

Xavi Tauler


El Museu de Joguets de Verdú ha obert el nou espai dedicat a les botes amb què Iniesta va fer el gol contra el Chelsea a les semis de la Champions del curs 2008/09. El Museu les va adquirir en una subhasta i va ajudar així per una causa solidària.


Les botes d'Iniesta, Xavi i Messi, exposades a Verdú. Foto: Museu Joguets de Verdú.
Les botes d'Iniesta, Xavi i Messi, exposades a Verdú. Foto: Museu Joguets de Verdú.

Conèixer el Barça de diferents èpoques
Una de les particularitats que ens descobreix el Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, un dels més destacats en la seva temàtica, és la sala on conviuen diferents èpoques de la història blaugrana. Les botes d’Iniesta, Messi o Xavi contrasten amb les botes de fa cinquanta anys. Dos estils diferents d’indumentària que ens ensenyen dos moments de la història del FC Barcelona.

El Museu, propietat de socis del FC Barcelona, compta amb un edifici de 2.000 m², on s’exposen més de 1.000 joguets antics, autòmats, nines i també peces vinculades al futbol. Es va inaugurar l’any 2004 i, des d'aleshores, ha rebut més de 140.000 visitants.
“Els visitants s’emocionen veient el gol i les botes i, fins i tot, a algú li cau més d’una llàgrima”, afirma Ramon Segarra, responsable del Servei Educatiu del Museu. El nou tresor del Museu va arribar a Verdú l’estiu del 2010, després de ser adquirit en una subhasta a eBay que va durar deu dies. La suma de diners recaptada permet ara al Javier, un nen de 5 anys amb paràlisi cerebral, fer un tractament específic a Filadèlfia.

El nou tresor del Museu

Després d’uns mesos de treballs per adequar un nou espai per a una peça d’aquest nivell, el Museu ha obert les portes al públic. Es tracta d’un espai multimèdia amb imatges d’un dels gols més importants de la història recent del FC Barcelona i les botes grogues d’Iniesta al davant. A més, les botes del migcampista manxec no estan soles.

Amb les botes de Xavi i Messi

dscn2186.jpgEls jugadors del FC Barcelona Xavi i Messi van seguir els passos del seu company i també van voler col•laborar en aquesta història. Xavi va lliurar al Museu de Joguets de Verdú les botes amb què va jugar la temporada del Triplet, la 2008/2009; i Leo Messi, va cedir les botes amb què va jugar la final del Mundial de Clubs d’Abu Dhabi.

Història amb final feliç

Abans d’arribar a Verdú, les botes amb què Iniesta va marcar, el 6 de maig del 2009, el gol que classificava el FC Barcelona per a la final de Roma han donat força voltes. El migcampista blaugrana les va donar a en Javier, un nen que viu a Almoradí (Alacant) i segueix un tractament mèdic que l’obliga a viatjar dos cops a l’any a Filadèlfia, als Estats Units.

Per tal de sufragar l’elevat cost del tractament, la seva tieta va enviar una carta a Andrés Iniesta demanant-li una samarreta i una fotografia dedicades amb l’objectiu de sortejar-les i recaptar diners. Iniesta, per a sorpresa de tots, els va enviar la samarreta, la fotografia i les botes, que es van sortejar després d’haver recaptat 100.000 €. El guanyador del sorteig no va aparèixer i la família d’en Javier i el mateix Iniesta van acordar posar-les a subhasta.

Recaptació solidària

Finalment, les botes es van subhastar per internet i, després de 80 licitacions, el Museu de Joguets de Verdú les va adquirir per 20.100 €. Aquesta suma es destina íntegrament a ajudar en Javier amb el seu elevat tractament.

Doble raó per adquirir-les

Els responsables del Museu, després de conèixer la història d’en Javier van veure una doble oportunitat per lluitar per aquestes botes. Segons Ramon Segarra, del Servei Educatiu, “el més important és tenir les botes aquí, però sobretot haver aconseguit l’objectiu solidari que ha permès a en Javier fer el seu tractament a Filadèlfia”.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana