Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Club reconeixerà el paper de la dona barcelonista


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

15.02.2011 13:02

El Club reconeixerà el paper de la dona barcelonista

www.fcbarcelona.cat


La Junta Directiva ha decidit, a instàncies de les directives Pilar Guinovart i Susana Monje, crear un grup de treball per tal de recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista.


Equip de bàsquet femení del FC Barcelona, als anys 30. Foto: Arxiu.
Equip de bàsquet femení del FC Barcelona, als anys 30. Foto: Arxiu.

Les primeres passes
Aquest grup de treball impulsarà diverses accions i el tret de sortida serà el 6 de març, dos dies abans del Dia de la Dona Treballadora, i coincidint amb el partit contra el Saragossa a l’Estadi. La voluntat és que aquell dia hi hagi a la llotja presidencial una gran representació de dones barcelonistes vinculades a la història de l’Entitat.
Estudiar la celebració de diverses accions de reconeixement a la dona barcelonista serà la principal tasca del grup de treball que encapçalaran la directiva de l’Àrea Social, Pilar Guinovart, i la tresorera, Susana Monje. Les patrones de la Fundació del FC Barcelona Lola Bou, Rosa Maria Lleal i Marta Rodríguez de Llauder, a més de la directora de Comunicació del Club, Ketty Calatayud, també seran part activa d'aquesta iniciativa.

La dona barcelonista, clau en la història del Club

2011-02-15_RP_TONI_FREIXA_006.jpg“Al llarg de la història del FC Barcelona, la dona ha tingut una gran importància, ja que el Barça ha estat un reflex de la societat catalana en aquest sentit”, ha explicat Toni Freixa, secretari i portaveu de la Junta Directiva, i ha afegit que “aquesta presència ha dotat d’una especial singularitat el FC Barcelona, ja que no hi ha gaires clubs al món on la dona tingui un paper tan destacat en la massa social de l’entitat”. Cal recordar que en aquests moments hi ha 42.000 sòcies, fet que representa gairebé un 24% d’aquesta massa social.

Dones històriques

“El Club vol recuperar la memòria de dones com Edelmira Calvetó, que va ser admesa com a primera sòcia al gener del 1913 després de vàries peticions, ja que no estava previst que les dones poguessin afiliar-se al Club, ja que els Estatuts del 1911 només admetien socis homes”, ha recordat Freixa. Anna Maria Martínez Sagi, primera directiva de la història del Club, el 1934, sota la presidència d’Esteve Sala, serà una de les moltes altres dones barcelonistes que rebran homenatge i reconeixement del seu club.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana