Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Suport a la prevenció de cardiopaties congènites


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.02.2011 16:30

Suport a la prevenció de cardiopaties congènites

www.fcbarcelona.cat


En el marc de la Copa del Rei de bàsquet, s’ha presentat la campanya de sensibilització i prevenció davant les cardiopaties congènites. El FC Barcelona és un dels clubs col·laboradors en aquesta iniciativa.


Jordi Monés amb la Ministra de Defensa i els representants de les institucions que donen suport a la campanya. Foto: ACBMedia
Jordi Monés amb la Ministra de Defensa i els representants de les institucions que donen suport a la campanya. Foto: ACBMedia

El Regal Barça ja ha sortit cap a Madrid
L’expedició del Regal Barça ja ha sortit cap a Madrid. Pascual i els seus homes han marxat del Club cap a quarts de tres i s’han dirigit a l’estació de Sants per agafar l’AVE, en direcció a Madrid.

L’acte, que s’ha celebrat en un hotel de Madrid, coincidint amb la celebració de la Copa del Rei de bàsquet, ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Carme Chacón, ministra de defensa, i Jordi Monés, directiu de l’Àrea Esportiva responsable de l’Àrea Mèdica del FC Barcelona. En aquest projecte de sensibilització i prevenció, també hi participen entitats com la FEB, l’ACB, la Federación Nacional de Afectados por Cardiopatías Congénitas y Adquiridas, el Departament de Cardiologia del Centre Cardiovascular Sant Jordi de Barcelona i el Reial Madrid. 

Monés: "Hem de ser prescriptors de bones pràctiques"

ACBPHOTO_x537x.JPGPer a Jordi Monés, el fet de poder col·laborar en aquesta iniciativa és “un privilegi per al Club. Sabem que l’esport promou la salut, però en pacients afectats per aquestes malalties multiplica el risc”. Monés ha explicat que “nosaltres ens preocupem molt per aquests temes i hem aconseguit que els nostres esportistes siguin avaluats anualment. Un Club com el FC Barcelona ha de ser prescriptor de bones pràctiques. D’aquesta manera, no només prevenim, sinó que orientem els nostres joves.”

El directiu responsable de l'Àrea Mèdica ha ressaltat "els 1.500 esportistes" als quals se'ls ha fet una revisió de manera exhaustiva per part del Departament de Cardiologia del Club. Alhora, ha volgut subratllar la importància d'un bon diagnòstic: "És molt important afinar el diagnòstic i no prohibir-li sistemàticament  a una persona de fer esport pel fet que pateixi una cardiopatia. Hem de saber decidir quan una cardiopatia exclou de l'esport d'elit, però de no de l'oci".

Accions a Barcelona

Entre les accions que desenvoluparà la campanya, el FC Barcelona impulsarà diversos aspectes. Els Serveis Mèdics del Club col·laboraran en la redacció de la guia per fomentar la prevenció de les cardiopaties congènites.
ACBPHOTO_x538x.JPG 

En l'àmbit més esportiu, l’ACB dedicarà la jornada que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’abril a la sensibilització d’aquestes malalties. L’enfrontament entre el Regal Barça amb el Bizkaia Bilbao Basket serà un dels partits en què es desenvoluparan diverses accions al voltant d’aquesta campanya. Aquell mateix cap de setmana, el Palau Blaugrana acollirà un partit de bàsquet entre els veterans del Regal Barça i els del Reial Madrid.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana