Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Visita multicultural al Museu


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.02.2011 10:02

Visita multicultural al Museu

www.fcbarcelona.cat


Una trentena d’alumnes de l’escola Josep Boada de Badalona han visitat el Museu del Barça. Ho han fet amb el suport de la Fundació FC Barcelona, que fomenta la cohesió social en aquells col·lectius que més ho necessiten.


El grup d'alumnes de l'escola Josep Boada de Badalona. Foto: Àlex Caparrós - FCB.
El grup d'alumnes de l'escola Josep Boada de Badalona. Foto: Àlex Caparrós - FCB.

Apadrinats per Guardiola
L’escola Josep Boada de Badalona forma part de les Escoles Esportives d’Integració Social i Cultural que tenen com a finalitat contribuir a omplir el temps d’oci amb activitats esportives i de reforç escolar que promoguin un estil de vida saludable i que ajudin a consolidar els hàbits adquirits a la comunitat educativa. Cadascuna d’aquestes escoles té un padrí i, curiosament, la de Badalona és l’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola.
La directiva de l’Àrea Social del FC Barcelona, Pilar Guinovart, ha exercit d’amfitriona a aquest grup d’alumnes de 4t de primària de l’ escola Josep Boada de Badalona, un Centre d’Atenció Educativa Preferent (CAEP) que té alumnes de 27 nacionalitats diferents, molts dels quals pertanyen a famílies especialment necessitades.

Fomentar la cohesió social

Activitats com aquesta, sempre amb el suport de la Fundació FC Barcelona, ajuden a fomentar la cohesió social entre aquesta trentena d’alumnes, que han visitat el Museu acompanyats pels seus tutors. Jordi Penas, director del Museu, els ha fet la visita guiada pel Tour Camp Nou Experience. “És una manera de fomentar la cohesió social en escoles amb risc d’exclusió social” afirma Pilar Guinovart, directiva de l’Àrea Social.

El Barça, element integrador

2011-02-09_VISITA_NIxOS_FCB_MUSEU_017.jpgPer tots aquests nens i nenes provinents de diferents països, el Barça es converteix en un element integrador. “Són nens bojos pel Barça. Estimen el Barça. Han descobert el Barça. Senten el Barça dins del seu cor i per ells la màxima il•lusió era poder venir al Camp Nou i veure les instal•lacions, el Museu i l’Estadi. També els hauria agradat veure els jugadors, però malauradament són amb les seves respectives seleccions”, afegeix la mateixa Pilar Guinovart.

Samarretes, copes i pantalles tàctils

La Ye Wu i el Juanjo Santiago són un exemple d’aquesta passió. Són dos dels alumnes de l’escola Josep Boada, que és el centre amb més diversitat de Badalona. Té alumnes de la Xina, Palestina, d’ètnia gitana, etc. “Hem vist les samarretes, les copes i les pantalles tàctils. Si tu tocaves algun quadre, s’obria i t’ensenyava el que hi havia a dins!”, exclama el Juanjo, de 9 anys, i gran admirador de Messi. “Fa coses que els altres jugadors no saben fer!”.

El jugador preferit de la Ye Wu també és Messi. “És el millor! Jo sóc del Barça perquè m’agrada molt com juguen”, explica la Ye, que no veu els partits a casa seva però que sí que va amb el seu pare a veure’ls en algun local.

Al final de la visita, els alumnes han regalat un ram de flors i una carta d’agraïment a la directiva Pilar Guinovart.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana