Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La llum artificial, energia extra per a la gespa


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

13.12.2009 14:00

La llum artificial, energia extra per a la gespa

www.fcbarcelona.cat


Després de tres anys comprovant amb tests i investigacions que la gespa presentava millores, el club ha adquirit unitats d’il·luminació artificial per afavorir el seu creixement.


El Departament de Manteniment, Obres i Urbanisme (MOU), responsable del terreny de joc, amb l’ajuda de l’empresa encarregada del manteniment de la gespa, ha estat investigant, els darrers tres anys, els beneficis de la il·luminació artificial amb unitats mòbils que proporcionaven escalfor a la gespa de l’estadi.

En aquests tres anys, s’ha pogut comprovar que l’escalfor de les llums treu humitat: aquesta és la principal causa de les malalties que té la gespa.

Adquisició

2009-12-09_SISTEMA_ILUMINACION_CESPED_003.jpgEls resultats favorables d’aquests tests han fet que el club hagi dut a terme una important inversió amb l’adquisició de dues unitats d’il•luminació artificial de grans dimensions i sis de més petites per cobrir una zona de 1.500 m2 del terreny de joc.

Durant aquestes proves ha quedat palès que aquesta il•luminació artificial fa possible que la gespa creixi i es regeneri en zones d’ombra inclús a la nit i, per tant, assegura que la planta tingui més densitat, creixi més i faci un sistema d’arrels més fort.

Pioners en aquest sistema

2009-12-09_SISTEMA_ILUMINACION_CESPED_004.jpgPel que fa a la qüestió esmentada, el FC Barcelona s’ha convertit en pioner en aquest sistema, patentat per l’empresa holandesa SGL Concept. Tant és així que altres clubs de l’Estat espanyol ja han mostrat el seu interès a incloure aquesta ajuda suplementària en els seus manteniments.

En el cas del Barça, l’objectiu d’aquesta pràctica amb llums artificials és escalfar i cobrir la zona més afectada per l’ombra de l’estadi –aproximadament uns 20 metres en tota la llargada de Tribuna davant les banquetes– on s’han fet durant aquests tres anys els tests.
Fotos: arxiu FCB
Fotos: arxiu FCB

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Característiques tècniques de les unitats
Les unitats tenen un total de 166 focus amb bombetes de 600 W. Es mouen per control remot i pesen cada una de les dues, de grans dimensions, uns 1.500 kg, i uns 500 kg cada una les sis petites.

S’acostuma a instal·lar en la temporada de partits que van del novembre al març, quan fa més fred i les temperatures són més baixes a l’estadi.

Mai no es posa més de 48 hores al mateix espai del camp per no ‘estressar’ la planta.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana