Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Laporta: “La Masia és el tresor del Barça”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

23.10.2009 20:02

Laporta: “La Masia és el tresor del Barça”

www.fcbarcelona.cat


La celebració del trentè aniversari de la Masia ha reunit diferents generacions vinculades amb aquesta icona barcelonista. Joan Laporta ha estat l’amfitrió de l’acte de la que es considera “l’expressió de la identitat del Barça”.


Trenta anys d’èxits formatius, de records, de vivències, experiències, i èxits esportius s’han donat cita aquest divendres a la Masia personificats en els ideòlegs, treballadors, actuals directius, expresidents, exresidents i actuals residents de la residència barcelonista. Ningú ha volgut faltar a la celebració del trentè aniversari del que molts consideren “el tresor del Barça”.

Tres dècades de futbol base

2009-10-23_30_ANIVERSARIO_DE_LA_MASIA_030.JPGEl futbol base blaugrana ha estat el rei de la festa, present en totes les seves representacions: futbolistes del planter, entrenadors de les categories inferiors, els directius Rafael Yuste i Jacint Borràs, el director del futbol base, José Ramón Alexanco, el coordinador Albert Benaiges i tots els treballadors del club, d’oficines i la Ciutat Esportiva, que tracten amb els menuts de la casa.

Els exresidents no hi han faltat

Malgrat les apretades agendes, Josep Guardiola, Tito Vilanova i Aureli Altamira no han volgut faltar a la cita. Els dos tècnics i el preparador físic són clars exemples de l’eficàcia formadora de la Masia. Tots tres van residir-hi i van somniar plegats. El temps ha passat i tot i haver seguit trajectòries diferents, els vincles forjats a la residència barcelonista els han tornat a unir, aquest cop, a la banqueta del Camp Nou.

Recollint els fruits sembrats

foto_familia_masia.jpgCelebrar una efemèride com aquesta és un orgull per a aquells que van tenir la pensada de convertir una masia del segle XVII en una residència d’estudiants. Jaume Amat (exdirectiu i primer responsable del futbol base blaugrana) i Josep Mussons (exvicepresident i exresponsable del futbol base), dos dels principals ideòlegs de l’actual Masia, no podien amagar l’orgull que senten en veure en què s’ha convertit el seu projecte, aleshores una aposta de futur que en paraules del president Laporta és “l’expressió de la identitat del FC Barcelona”.

Identitat política, identitat catalana

2009-10-23_30_ANIVERSARIO_DE_LA_MASIA_040.JPGTallat el pastís d’aniversari i fet el pertinent brindis en honor de la Masia, el president Joan Laporta ha expressat la importància que té aquest estament per al club: “Per al club és l’essència. L’expressió de la identitat del Barça és la Masia, perquè per una banda és la nostra identitat futbolística com a club poliesportiu, i, de l’altra, és l’expressió de la nostra identitat catalana. Una cultura catalana amb projecció universal perquè aquí és on posem de manifest la forma que tenim d’integrar persones que vénen d’altres indrets del món”.

Fotos: Àlex Caparrós (FCB)
Fotos: Àlex Caparrós (FCB)

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Les veus de la Masia
A banda de les paraules del president Joan Laporta, www.fcbarcelona.cat ha estat testimoni de les valoracions d’altres personalitats presents a la festa de la Masia.

Rafael Yuste (vicepresident esportiu): “El Barça sempre reforçarà aquest sentiment de planter que té. Hi ha coses que no es poden copiar i són els sentiments. Els nostres són únics perquè són diferents de la resta”.

Jacint Borràs (directiu i president del Barça Atlètic): “Segurament s’esperaven obtenir bons resultats, però segur que no tants com els que s’estan donant”.

Agustí Montalt (president del 1969 al 1977): “La Masia té tot el futur possible perquè els nois que són aquí creen l’esperit que el Barça necessita”.

Jaume Amat (exdirectiu i primer responsable del futbol base): “És un moment bonic perquè recordes totes les estones que havies passat organitzant tot això. Volíem un lloc on es pogués crear un esperit, i l’esperit Masia existeix”.

Josep Mussons (exvicepresident des del 1980): “És una gran satisfacció veure que no vam sembrar terra erma, sinó que vam fer una bona sembra”.

Raimon Carrasco (expresident del FC Barcelona): “La Masia és la fàbrica d’aquests jugadors que ens porten copes i triplets”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana