Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Equador ja té el seu XICS


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.10.2009 11:40

Equador ja té el seu XICS

www.fcbarcelona.cat


El nou centre atén més de 160 nens i nenes d'entre 7 i 16 anys de l’oblidat barri de Las Cumbres a Portoviejo, Equador.


La Fundació FC Barcelona ha inaugurat aquest dimarts un nou centre XICS, el primer a l’Equador. El centre es troba al barri de Las Cumbres, a Portoviejo, capital de la província de Manabí, una zona que no té infraestructures bàsiques on viuen famílies desestructurades amb un elevat índex de violència domèstica.

La inauguració del Centre ha comptat amb la presència del president del club, Joan Laporta, el director general corporatiu, Joan Oliver i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, així com del reporter ENG Mariano Zambrano, prefecte de Manabí, del Dr. Humberto Guillem, alcalde de Portoviejo, de monsenyor Lorenzo Voltolini, arquebisbe de Manabí, i de Joseba Lazcano, director nacional de Fe y Alegría.

En el projecte col•labora l'Associació Fe y Alegría com a entitat coexecutadora i l'AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament), el Consell Provincial de Manabí i l'Ajuntament de Portoviejo com a entitats cofinançadores. També hi han participat, com a entitats col•laboradores, l'Arxidiòcesi de Manabí i la Congregació de Esclavas del Divino Corazón. La inversió realitzada per la Fundació FC Barcelona a XICS Equador ha estat del voltant de 400.000 euros des del 2007.

Ajut a 160 nens

Un dels principals objectius del XICS Equador és reduir el fracàs i l'absentisme escolar i donar suport integral a les desenes de nens i nenes ‘chamberitos’ que treballen en els abocadors municipals ubicats a uns dos quilòmetres del centre solidari.

Els ‘chamberitos’ ordenen les deixalles i seleccionen el material d'un sol ús per a després vendre'l. El treball infantil en els abocadors no només exposa a contaminació i infeccions els menors, sinó que marca el seu desenvolupament físic, mental, social i moral.

2.000 m² d'infraestructura educativa, social i esportiva

IMG_4023.JPGEl XICS Equador ofereix reforç escolar a través d'activitats a les ludoteques, suport psicosocial, sanitari i nutricional. La formació es completa amb classes d'informàtica, dibuix, manualitats, activitats esportives, sessions de dansateràpia i formació professional per als joves majors de 16 anys fora del sistema educatiu. Així mateix, també es duu a terme assessorament sanitari, curs d'infermeria bàsica i s'imparteixen classes d'alfabetització als pares/mares dels nens/es i habitants d'aquesta comunitat.

L'equip docent del XICS Equador està format per 11 persones: una directora, una administrativa, 3 educadors, un professor d'informàtica, dos professors d'esport i un promotor de salut, a més de comptar amb 2 voluntaris espanyols. Aquest és el primer centre solidari que utilitza la mobilització comunitària com a pedra angular del projecte.

Col•laboració local

El projecte va començar a utilitzar les instal•lacions del XICS al desembre del 2008 encara que les activitats educatives es van iniciar el 2007, a les aules de l'escola de Fe y Alegría situades al costat del Centre solidari. Avui, el Centre, que té una superfície total de 400 m², comparteix les seves instal•lacions amb aquesta escola, amb la qual es complementa de la mateixa manera que amb el centre de capacitació professional CECAL, gestionada per la mateixa organització, i es crea així un circuit educatiu i social segur per a més de 2.000 nens i nenes del barri, oferint-los la possibilitat d'escollir el tipus de vida que poden portar en el futur a la vegada que fomentant un paper actiu en el desenvolupament social, econòmic i polític de la seva comunitat.

Equador ja té el seu XICS
També se celebren les JES Equador: del 13 al 16 d'octubre
En les mateixes instal·lacions i després de la inauguració del Centre XICS Equador se celebrarà del 13 al 16 d'octubre una nova edició de les Jornades d'Esport Solidari (JES), en què participaran una trentena d'educadors i monitors de la província de Manabí.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana