Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Barça se suma al reciclatge


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

01.10.2009 12:23

El Barça se suma al reciclatge

www.fcbarcelona.cat


Els socis, aficionats i empleats del Barça poden contribuir al reciclatge després del conveni de col·laboració amb Ecoembes, societat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i reciclat dels envasos lleugers i els envasos de cartró i paper.


Fruit d’aquest conveni, les instal·lacions blaugrana disposen, a banda de les tradicionals papereres, de contenidors per reciclar els envasos de plàstic i de cartró. Per a la recuperació d’aquests residus que es generin a les principals instal•lacions esportives del club, Ecoembes ha distribuït un total de 435 punts en els quals es podran dipositar envasos de plàstic, llaunes i brics (contenidor groc) i envasos de cartró i paper (contenidor blau).

Punts de recollida

2009-08-28_NUEVAS_PAPELERAS_CAMP_NOU_001.JPGEn concret, el Camp Nou disposa de 356 punts, la Pista de Gel de 15, la Masia de 7, el Miniestadi i els seus camps annexos de 23, el Palau Blaugrana de 34 i la Ciutat Esportiva Joan Gamper de 73. Els contenidors i papereres s'han situat en llocs estratègics, on sigui possible la separació en origen dels residus d'envasos (barres de bar, restaurants, oficines, vestidors, gimnasos, sales de premsa, llotges, zones VIP, etc.).

171.000 quilos d’envasos

Es preveu que, gràcies a aquest projecte, es recuperin més de 171.000 quilos d'envasos durant el primer any. Envasos que, d'una altra manera, acabarien en abocadors.

Amb aquest acord de col•laboració el FC Barcelona es posiciona, amb aquesta iniciativa, com un dels clubs europeus més sostenibles en matèria de gestió de residus.

El Barça se suma al reciclatge
Ecoembes
Ecoembes és una societat anònima sense ànim de lucre, l'objecte del qual és la gestió d'un sistema encaminat a la recollida selectiva, recuperació i reciclatge per a nous usos dels milions d'envasos lleugers i paper/ cartró que apareixen en el mercat cada any.

Des del 1998, quan Ecoembes va començar a funcionar, s'ha evitat que acabin en abocadors més de 10 milions de tones d'envasos, que equivalen a 750 estadis com el Camp Nou plens d'envasos. D'aquesta xifra s'han reciclat més de 8 de milions de tones, que han significat un estalvi de 7,7 milions de tones equivalents de CO2, 8.900 Mwh d'energia (consum anual a Espanya de 900.000 habitants) i 214 milions de m³ d'aigua (consum anual de 4 milions de persones).

Ecoembes està col•laborant, des de fa anys, amb diferents institucions esportives amb la finalitat de recuperar la gran quantitat de residus d'envasos que es generen durant la celebració d'aquest tipus d'esdeveniments. Entre ells destaquen les curses del Circuit de Catalunya, el Mutua Madrileña Open Madrid de tennis, la Marató Popular de Madrid o el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 celebrat a València el mes d'agost passat.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana