Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La pinya de les Cinc Copes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

25.09.2009 14:19

La pinya de les Cinc Copes

Míriam Nadal


Els fills de Kubala fan extensiu l’homenatge amb la inauguració de l’estàtua del seu pare a tota la generació del Barça dels cinquanta.


Branko, Ladislau i Carles Kubala van veure com aquest dijous el Camp Nou i el Barça de les Cinc Copes homenatjava el seu pare. Pels fills del mite del barcelonisme, la inauguració de l’estàtua era un reconeixement no només per al seu pare, sinó per al Barça dels cinquanta que practicava futbol en temps difícils.

Estil i marca Barça

Ladislau Kubala fill va exercir de portaveu de la família en els parlaments davant l’estàtua del seu pare. Per ell, l’homenatge ha de ser extensiu a tota una generació. “Ha de ser un reconeixement per a tots els futbolistes d’aquell temps. Van marcar època i estil i una forma de futbol que ha sobreviscut a Can Barça”, descriu Ladislau.

El poder del planter

2009-09-23_ESTATUA_KUBALA_08.JPGPer Branko, el fill gran de Kubala, el seu pare ha estat un gran jugador de la història però modest, no vol considerar-lo el millor de tots els temps. “N’hi ha hagut de molt bons i n’hi haurà”, destaca Branko, que el que sí que té clar és que era primordial pel seu pare. “Ell volia que es cuidés el planter”, explica.

Eren amics

Segons Carles, hi ha una clau per entendre els triomfs esportius d’aquella lleva de futbolistes. “Eren més que companys d’equips; eren amics”, destaca el més petit dels fills de Kubala.

Foto: David Cuéllar. D'esquerra a dreta: Branko Kubala, Horaci Seguí, Carles Kubala i Ladislau Kubala.
Foto: David Cuéllar. D'esquerra a dreta: Branko Kubala, Horaci Seguí, Carles Kubala i Ladislau Kubala.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Units pel servei militar
Un dels futbolistes que aquest dijous va assistir a l’homenatge, Ferran Olivella, va explicar que amb Kubala van viure una situació excepcional. “Com que tots dos fèiem el servei militar, entrenàvem junts i sols a les tardes perquè al matí fèiem la mili. Recordo que llavors en vaig aprendre molt, de la seva tècnica. He vist molts jugadors, però tècnicament, ningú com ell”, explica Olivella.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana