Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Auditoria de seguretat als vicepresidents


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

24.09.2009 14:18

Auditoria de seguretat als vicepresidents del club

Vanessa Forns


Joan Oliver, director general corporatiu, ha informat que fa uns mesos es va encarregar una auditoria de seguretat a quatre vicepresidents del club per “protegir-los” i davant d'indicis “d’investigacions externes”.


El directiu general corporatiu ha comparegut aquest dijous al migdia en roda de premsa per explicar i aclarir qualsevol dubte arran de la informació publicada a 'El Periódico de Catalunya' sobre unes investigacions als vicepresidents Joan Boix, Rafael Yuste, Joan Franquesa i Jaume Ferrer promogudes des del club. “S’ha protegit i defensat aquestes persones, no se les ha espiat”, ha afirmat Oliver amb contundència.

Els motius

En el seu discurs, Oliver ha deixat molt clar que aquestes auditories de seguretat es van encarregar després que Joan Franquesa fes arribar al club la seva sospita que estava sent investigat: “Ens va demanar que verifiquéssim la seva situació de seguretat”. En aquest sentit, el director general corporatiu ha comentat que, tenint en compte els antecedents de seguretat que hi havia el club en aquell moment, “es va considerar que era una petició raonable i que tenia sentit estendre-la a altres vicepresidents”.

En aquest punt, Oliver ha matisat que es tractava de l’època en què el vicepresident Afons Godall va anunciar que no tenia intenció de presentar-se com a candidat per a les pròximes eleccions del club. “Es va crear una situació en què els quatre vicepresidents prenen més notorietat, perquè es comença a plantejar quin d’ells pot encapçalar la candidatura continuista del club. En definitiva, tots ells adquireixen una notorietat pública que els fa sensibles a la seguretat”, ha apuntat.

El resultat, a les mans dels vicepresidents

2009-09-23_JAUME_OLIVE_03.JPG“A partir d’aquí s’encarrega una auditoria de seguretat, des del club, amb una empresa seriosa, de bona reputació. Això es fa amb discreció, com es fan les coses de seguretat. A principi d’abril hi ha el resultat d’aquesta auditoria de seguretat, que queda a les mans dels quatre vicepresidents. D’això han passat sis mesos. Insisteixo que es tracta d’un procés normal dins dels temes de seguretat que hi ha al club. És un fet més sense cap transcendència especial”, ha prosseguit el director general corporatiu.

“No es tracta d’espionatge”

Oliver ha volgut deixar molt clares dues qüestions: “La primera és que la informació que s’ha publicat fa referència a espiar, quan el que s’ha fet amb aquestes persones és protegir-les. Quan algú és objecte d’una auditoria de seguretat i és ell qui rep el resultat, no és espionatge. La segona és que aquesta auditoria de seguretat es fa dins del més estricte respecte a la llei. No viola cap dels preceptes”.

Laporta, coneixedor del resultat

A la pregunta sobre si el president Joan Laporta coneixia l’encàrrec d’aquestes auditories, Joan Oliver ha respost que “va conèixer, com tots els vicepresidents, el resultat de l’auditoria”. I ha afegit: “Cada dia es prenen decisions que són conegudes a partir que són rellevants. És la manera com funcionem en aquest club. Es van fent feines, i en funció del resultat se n’informa el president”.

Inversió en seguretat

El director general corporatiu del FC Barcelona ha informat que el cost d’aquesta auditoria “ha estat de 56.000 euros, una xifra que representa una mica més de l’1% del pressupost de seguretat del club, que és de quatre milions d’euros”. “Cal tenir en compte que hi ha dos tipus de temes de seguretat: seguretat de persones i marques i tot el tema de seguretat d’instal•lacions. Tenim una situació molt complexa que requereix molts esforços”, ha conclòs.
Auditoria de seguretat als vicepresidents del club

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Què és una auditoria de seguretat?
Joan Oliver ha explicat que una auditoria de seguretat consisteix a “verificar informacions que hi ha en registres i llocs públics sobre aquestes persones, i a preguntar sobre aquestes en determinats ambients de rellevància”. En qualsevol cas, el director general corporatiu del club considera que el que defineix una auditoria de seguretat és “el que no és”. “No és ni conté cap mena de seguiment a les persones”; no conté cap mena d’activitat relacionada amb les comunicacions d’aquestes persones, és a dir, no existeix un control de converses telefòniques ni dels correus electrònics, per exemple; i té un component de veure si aquesta persona està sotmesa a activitats il•lícites per part d’altres”, ha puntualitzat.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana