Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


OK a la reforma dels Estatuts


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.08.2009 20:10

OK a la reforma dels Estatuts

Jordi Clos


Els compromissaris han aprovat per àmplia majoria (89,2%) els nous Estatuts, en els quals destaca el fet que els mandats presidencials seran de sis anys. Segons Magda Oranich, a partir d’ara els Estatuts seran més moderns i innovadors.


El quart punt de l’ordre del dia de l’Assemblea de Compromissaris era la proposta de modificació dels Estatuts del club. La directiva Magda Oranich ha estat l’encarregada d’explicar als socis les variacions que demanaven implantar per concretar uns Estatuts més moderns i innovadors.

Entre els 443 compromissaris presents al Palau Blaugrana a les 19.15 hores, 381 han votat a favor de la reforma i adaptació dels Estatuts, 32 ho han fet en contra i 14 en blanc.

Dos tipus de reforma

En un parlament breu, Oranich ha dividit la reforma en dos grans blocs. En primer lloc, les modificacions per obligació legal. És el cas de la durada del mandat presidencial, que passa de quatre a sis anys en funció de la modificació del Decret 145/1991 de la regulació de la constitució de clubs i associacions esportives que va aprovar la Generalitat de Catalunya el novembre passat.

2009-08-19_ASAMBLEA_SOCIOS_01.jpgEn segon lloc, altres adaptacions que la Junta ha cregut convenient. Per exemple, el reconeixement estatutari de la Fundació. Precisament, un dels apartats que proposava la Junta Directiva, el reconeixement del català com a llengua pròpia del FC Barcelona, ha rebut una sonora ovació per part dels compromissaris.

A continuació resumim els principals aspectes que s’han modificat:

► El mandat de la Junta Directiva tindrà una durada de sis anys naturals, que s’iniciaran el dia 1 de juliol i s’acabaran el 30 de juny. El president o presidenta de la Junta Directiva podrà exercir el càrrec, consecutivament, un màxim de dos mandats. 

► Quan es produeixi la renovació de la Junta per causa del cessament anticipat del mandat anterior, la nova Junta iniciarà el mandat des del moment de la presa de possessió, que es produirà dins dels deu dies naturals següents a la data de l’elecció. En aquest supòsit, la durada del mandat serà de sis anys naturals complets, més el temps comprès entre el dia de la presa de possessió i el primer dia 1 de juliol següent a la presa de possessió. 

► Les eleccions a la presidència del club s’hauran de celebrar entre el 15 de març i el 15 de juny.

► Els membres de la Comissió Gestora seran designats pel president de la Comissió Econòmica, que exercirà com fins ara de president, i pel Síndic dels Socis i Sòcies (fins ara ho feia el president de la Federació Catalana de Futbol) entre els integrants de la Junta cessada, els integrants de la Comissió Econòmica i de la Comissió de Disciplina.

► S’introdueix al règim disciplinari, entre d’altres, la defensa dels drets dels socis, la tipificació de les sancions davant els actes, manifestacions i conductes que, directament o indirectament, incitin a la violència o a comportaments antisocials, racistes o xenòfobs.

► Reconeixement estatutari de la Fundació, donada la rellevància adquirida en els darrers anys com a ens per impulsar la dimensió solidària, cívica i social del Club a Catalunya i arreu del món. 

► Distinció a les Penyes Barcelonistes en atenció a la integració en la vida social del Club. 

► Reconeixement estatutari del català com a llengua pròpia del FC Barcelona i d’utilització normal i preferent en totes les activitats del Club. 

► Com a condició necessària per ser elegit president o presidenta s’incorpora tenir veïnatge civil català, com a factor d’arrelament a la nostra societat. 

► L’impagament de la quota de soci deixa de ser infracció que comporta la sanció disciplinària de pèrdua de la condició de soci, i passa a ser causa de pèrdua de la condició de soci, sense tramitació d’un expedient disciplinari.
OK a la reforma dels Estatuts

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Tots els honors per a Gamper
En el seu torn, Magda Oranich ha anunciat que “la Junta Directiva donarà els màxims honors del club a Joan Gamper, com a fundador”. Ho ha dit el dia que es disputa el Trofeu que porta el seu nom.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana