CatalÓ

Salta el menu

Men˙ d┤idiomes


Els Ŕxits econ˛mics de la temporada del triplet


Torna a l┤inici de la plana

Contingut

Enllaš al contingut associat

Club

19.08.2009 19:27

Els Ŕxits econ˛mics de la temporada del triplet

Anna Segura


El tancament econ˛mic del curs 2008/09 ha estat aprovat de forma contundent per lĺAssemblea de Compromissaris. Lĺexercici de la temporada anterior ha tingut el vistiplau del 94,6% dels assistents, amb 430 vots a favor, 11 en contra i 14 en blanc.


Els socis compromissaris del FC Barcelona han aprovat per una Ómplia majoria la liquidaciˇ de l’exercici econ˛mic de la temporada 2008/09. I Ús que malgrat la situaciˇ de crisis econ˛mica que afecta a nivell mundial, el club blaugrana ha tancat el balanš econ˛mic del curs anterior amb un benefici net de 8,8 milions d’euros.

“Model s˛lid i sostenible”

2009-08-19_ASAMBLEA_JOAN_BOIX_06.jpgEl vicepresident econ˛mic del FC Barcelona, Joan Boix, ha afirmat que “el model econ˛mic del FC Barcelona Ús s˛lid i sostenible, independentment dels Ŕxits esportius. ╔s un model que s’ha mostrat perfectament vÓlid davant l’impacte de la greu crisi econ˛mica actual”.

Any hist˛ric

2009-08-19_ASAMBLEA_COPAS_01.jpgJoan Boix tampoc ha oblidat que “podem celebrar haver tancat una temporada hist˛rica per al FC Barcelona amb uns n˙meros brillants”. I tot aix˛, “malgrat la crisi econ˛mica i haver fet front a les despeses que ens ha originat el triplet de forma variable”, ha afegit Boix.

Creixement dels ingressos

2009-08-19_ASAMBLEA_DIRECTIVA_15.jpgEl balanš econ˛mic es tanca amb uns ingressos de 384,8 milions d’euros, amb unes despeses d’explotaciˇ de 362,4 milions d’euros, que suposa un resultat final d’explotaciˇ Ús de 22,4 milions d’euros. El vicepresident econ˛mic ha destacat que, “per sisŔ any consecutiu, els ingressos segueixen creixent i ja sˇn els mÚs alts de la hist˛ria del club”. El resultat net de 8,8 milions d’euros Ús el resultat de restar les despeses financeres, que sˇn de 13,6 milions d’euros, del resultat d’explotaciˇ (22,4 milions d’euros).

Mantenir el deute

ZUERAS_FC.BARCELONA_-_MANCHESTER_UNITED_FINAL_CHAMPIONS_TROFEO_27-05-09_095.JPGUn altre dels aspectes que ha destacat Joan Boix Ús que, tot i haver un creixement en els ingressos, “hem mantingut el deute net estable. I esperem seguir rebaixant-lo”. Entre les despeses mÚs destacades hi ha la dels salaris esportius, que ha crescut en un 22,1% a causa del pagament de les variables pagades a la plantilla pel triplet. MÚs concretament, “la Lliga ha costat 13 milions, la Copa, entre 5 i 9, en funciˇ del contracte de cada jugador, i la Champions, 16 milions d’euros”.

A mÚs, per primer cop en les ˙ltimes sis temporades “el nombre d’empleats Ús inferior al de la temporada anterior, fruit de la mobilitat laboral i d’una optimitzaciˇ dels recursos humans”, segons ha comentat Joan Boix.

Gestiˇ dels salaris esportius

2009-07-20_MESSI_01.jpgEntre les dades corresponents al tancament econ˛mic, cal destacar la comparativa entre els salaris esportius i els ingressos totals del club. Segons l’empresa auditora Deloitte, els salaris esportius han d'oscilĚlar entre el 50 i el 70% dels ingressos totals. En el cas del FC Barcelona, segons Joan Boix, “ens situem prop del 55%”. Una xifra a destacar ja que el FC Barcelona inclou tots els salaris de totes les seccions, cosa que no passa en la majoria de clubs.
Els Ŕxits econ˛mics de la temporada del triplet

Per visualitzar aquest contingut Ús necessari que descarregueu l'˙ltima versiˇ del Flash Player


Pagament a Hisenda
El vicepresident Joan Boix ha anunciat que el club haurÓ de pagar a Hisenda pel deute corresponent a mandats anteriors per irregularitats en les retencions realitzades en el pagament de salaris a futbolistes, durant el perÝode 1990-93 i 1996-99. “En aquella Ŕpoca existia la polÝtica de pagar els jugadors la meitat dels seus salaris a travÚs d’una societat que gestionava els seus drets d’imatge”, ha explicat Boix.

DesprÚs de diverses impugnacions judicials, el club va cancelĚlar aquest divendres 25,3 milions d’euros corresponents a les actes aixecades en les inspeccions fiscals del perÝode 1990-93. Joan Boix tambÚ ha recordat que “encara queden pendents de sentŔncia els 36 milions que reclama Hisenda del perÝode 1996-99”.

El vicepresident econ˛mic ha informat que la Junta Directiva d’aquella Ŕpoca “havia prove´t” el deute amb Hisenda, per˛ no els interessos acumulats en els ˙ltims anys que ha d’assumir l’actual Junta.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barša


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pÓgina web Ús l┤˙nica oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l┤inici del contingut d┤aquesta plana
Torna a l┤inici de la plana