Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Llum verda al pressupost més alt de la història


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.08.2009 20:04

Llum verda al pressupost més alt de la història

Vanessa Forns


El pressupost per a la temporada 2009/10 (405 milions d’euros), el més alt de la història de l’entitat, ha estat aprovat per l’Assemblea General Ordinària amb un total de 407 vots a favor (95%), 6 en contra (1,4%) i 15 en blanc (3,6%).


Com ja va succeir el curs passat, l’Assemblea de compromissaris ha aprovat, aquest dimecres i en el tercer punt de l’ordre del dia, un pressupost de rècord. El tresorer i vicepresident econòmic, Joan Boix, ha explicat que el club espera ingressar 405 milions d’euros la temporada 2009/10, i ha deixat molt clar que aquest pressupost s’ha elaborat “des de la vessant més rigorosa i realista possible”. Boix ha assegurat amb contundència que “el creixement dels ingressos en els darrers sis anys supera totes les expectatives”, un creixement que ell mateix ha qualificat com a “sostingut i continuat”.

Procedència dels ingressos

2009-08-19_ASAMBLEA_VOTACIONES_01.jpgEl tresorer i vicepresident econòmic del club ha indicat que l’entitat té previst un augment de 20,2 milions d’euros respecte als aconseguits la temporada passada, motiu pel qual “es passarà dels 384,8 als 405 milions pressupostats”. Aquests ingressos provindran de les noves altes de socis, en les quals està prevista una millora del 6,2%. En aquest sentit, cal destacar la decisió de la Junta Directiva blaugrana de no augmentar les quotes de socis per a l’any 2010. A més, la partida corresponent a mèdia, amb les noves ràtios que el club ha establert amb la UEFA i el contracte amb Mediapro, suposarà una millora del 3,3%.

Equilibri i austeritat

Per contra, i amb la idea de presentar un pressupost “molt equilibrat i auster”, Joan Boix ha puntualitzat que està previst una disminució d’ingressos pel que fa a la partida d’explotació de les instal•lacions “perquè només pressupostem arribar als quarts de la Champions”. També es preveu una disminució en la partida de màrqueting, que passaria dels 117’4 milions ingressats de la temporada passada a 114 milions, “donat que aquest pressupost no preveu l’obtenció de tres títols i, per tant, no quantifica les variables dels patrocinadors ni els ingressos procedents de UEFA més enllà dels quarts de final de la Champions”.

Altres fonts d’ingressos

Cal destacar també que, tal com ha apuntat Joan Boix, estan previstos uns ingressos de 25 milions per traspassos de jugadors i de 15 milions per la venda de la parcel•la adjunta a la Ciutat Esportiva que recentment va canviar d’usos.

Benefici d’explotació: 30 milions d’euros

2009-08-19_ASAMBLEA_JOAN_BOIX_05.jpgEn el capítol de les despeses, Joan Boix ha indicat que “es preveu un augment de 12,6 milions d’euros”, un creixement que “es compensa amb l’increment d’ingressos, xifrats en 20,2 milions”. Així, es preveuen per a aquesta temporada unes despeses que no superaran els 375 milions d’euros, que generaran un benefici d’explotació de 30 milions d’euros i un benefici abans d’impostos de 20.

El tresorer i vicepresident econòmic ha informat que la despesa en salaris esportius creixerà un 1,7% i se situarà en 202 milions, mentre que la partida corresponent a personal canvia la seva tendència i reflecteix un descens del 3,5%. “És una de les nostres prioritats: obtenir la màxima rendibilitat del personal que tenim”, ha afegit.

Continuïtat en les inversions

Joan Boix ha comentat també que des del club se seguirà invertint en altres actius, com ara en millores de la Ciutat Esportiva Joan i el Camp Nou. A més, se seguirà aportant el 0,7 dels ingressos a la Fundació per tal d’impulsar, com ha comentat Joan Boix, “una tasca solidària que desperta l’admiració a tot el món”.

“Un mandat amb 144 milions de beneficis d’explotació”

2009-08-19_ASAMBLEA_SOCIOS_01.jpgFinalment, Joan Boix s’ha mostrat, en nom de la Junta Directiva, especialment orgullós de “l’evolució dels resultats econòmics” al llarg del mandat d’aquesta. I és que, en el cas del compliment del pressupost presentat davant l’Assemblea, l’actual Junta “acabarà el seu mandat acumulant 144 milions d’euros de beneficis d’explotació” des del 2003.
Joan Boix, tresorer i vicepresident econòmic, ha presentat el pressupost per a la temporada 2009/2010.
Joan Boix, tresorer i vicepresident econòmic, ha presentat el pressupost per a la temporada 2009/2010.
El contracte amb Mediapro
En el torn de precs i preguntes, el president Joan Laporta s’ha referit al contracte que el FC Barcelona té actualment amb Mediapro. El president blaugrana ha afirmat amb rotunditat que el club té actualment “el millor contracte del mercat” pel que fa a drets audiovisuals.

En aquest sentit, Joan Laporta ha explicat que el punt més destacat d’aquest contracte és que, “en cas d’impagament, la rescissió del contracte és immediata”. “Tenim uns sistemes de cobrament que generalment van per mesos avançats, no vençuts”, ha afegit. I és que malgrat que aquest contracte no està avalat, l’entitat en cobra una quantitat per avançat, que es traduiria en un 40% a l’inici de cada temporada.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana