Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Fundació, a Haití


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

23.06.2010 10:52

La Fundació, a Haití

www.fcbarcelona.cat


Es concreten les ajudes de la Fundació FC Barcelona al poble haitià, on s’hi treballarà amb ‘Metges sense Fronteres’ i l’UNICEF. L’educació i la sanitat són les prioritats.


La setmana del 7 al 12 de juny, la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, va visitar Haití per conèixer de primera mà la situació en què es troba la població i constatar les necessitats més importants en aquesta fase de recuperació de la normalitat al país.

Pocs dies després del terratrèmol ja es va anunciar que el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, faria una donació d’un total de 250.000 euros focalitzant el suport en dues vessants: sanitat i educació.

Col·laboració amb 'Metges Sense Froteres'

Per contribuir al restabliment de l’operativitat en l’assistència mèdica es donarà suport a l’organització “Metges sense Fronteres” (MSF), en especial per atendre els nens i joves en les zones més devastades pel terratrèmol.

FOTOS_HAITI_MSF_I_UNICEF_329.jpgMarta Segú ha pogut conèixer de primera mà els projectes duts a terme per MSF tant a la capital Port-au-Prince com a la zona més rural, a Jacmel. "MSF està treballant intensament per garantir l’assistència mèdica en el barri marginal de Bicentenaire a la capital, i a l’Hospital Públic Saint Michel de Jacmel, que va quedar molt afectat després de la catàstrofe", ha assegurat Segú.

L’Hospital Saint Michel està encara en fase de desenrunament i reconstrucció, en especial el bloc quirúrgic i l’àrea maternoinfantil. La Fundació FC Barcelona ha decidit canalitzar els recursos en aquestes dues àrees identificades com més necessàries per al restabliment de l’activitat sanitària de l’Hospital.

L’educació, una altra prioritat

La Fundació també ha mantingut converses a Haití a nivell institucional i amb representants de l’AECID (Agencia Española de Cooperación y Desarrollo) per restablir l’educació en una de les zones més afectades pel sisme, així com per garantir l’educació a una part dels milers de nens que viuen en camps de refugiats des de fa mesos.
 
Un dels edificis esfondrats a la capital del país.
Un dels edificis esfondrats a la capital del país.
A Haití, també amb l’UNICEF
A part d’aquesta donació específica, la Fundació FC Barcelona i l’UNICEF han decidit que 100.000 euros de l’aportació anual que fa el FC Barcelona a aquesta agència de les Nacions Unides per la lluita contra la SIDA infantil a l’Àfrica -en països com Swazilàndia i Malawi-, es destinarà a dotar de recursos els programes de protecció dels nens i nenes que han quedat en situació de màxima vulnerabilitat després del sinistre.

Segú va mantenir converses amb els responsables de l’UNICEF a Haití i va visitar els projectes 'Child Friendly Spaces' i 'Call Centers', ambdós destinats a oferir ajuda als nens i joves que han quedat en situació de desempar després del terratrèmol.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana