Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Museu, un nou espai de sensacions


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.06.2010 11:33

El Museu, un nou espai de sensacions

www.fcbarcelona.cat


Amb la remodelació de la primera planta del Museu i les obres de millora al Tour es completa la renovació profunda de la visita a l’estadi per tal d’oferir al visitant conèixer, viure i emocionar-se amb el Barça. Diumenge, l'estrena.


El visitant trobarà a la primera planta un museu modern, amb murals interactius, audiovisuals de gran format, noves taules-vitrina i una extensa col·lecció d’objectes que permetran conèixer la història del FC Barcelona i entendre alhora els valors que fan del Barça “més que un club”. El recorregut continuarà per viure el Camp Nou descobrint els espais més emblemàtics i finalitzarà a la segona planta, on el visitant s’emocionarà a la zona Multimèdia. Aquesta zona, renovada al gener d’aquest any, ha tingut una crítica i acceptació molt positiva per part dels socis i visitants i ha suposat un increment proper al 40% de les visites.

La nova remodelació

En aquesta renovació s’ha aplicat un plantejament museogràfic modern, contemporani i amb un fort component tecnològic. Els principals conceptes museològics d’aquesta remodelació són:

plantes_opis.jpg• La redefinició dels espais i dels continguts de la visita permet crear un nou recorregut amb 14 punts d’interès o parades 
• La visita de les instal·lacions proposa al visitant tres llenguatges expositius:
- El coneixement: primera planta del Museu
- La vivència: recorregut pel Camp Nou
- L’emoció: segona planta del Museu (espai Multimèdia) 
• El nou recorregut del Museu i del Tour Camp Nou ha canviat de terminologia i passa a anomenar-se Camp Nou Experience. 
• S’ha fet un replantejament dels accessos i l’entrada única serà per les escales mecàniques del Hall del Camp Nou Experience (al costat de l'FCBotiga), i s’accedirà a la primera planta per una passarel·la.

Els canvis al detall

La primera planta del Museu President Nuñez es remodela completament per tal de crear un espai dedicat al coneixement, als continguts en detall. El visitant pot recórrer aquesta primera planta seguint tres temàtiques: 

2010-06-11_MUSEO_01.JPG• El FC Barcelona i la seva història. Un recorregut de 12 etapes per la cronologia de la institució. Les taules-vitrina recorren cronològicament el gran passeig de la història i n’expliquen els fets més rellevants aparellats amb els objectes representatius de cada època. D’un cop d’ull, es pot conèixer el palmarès oficial, així com els presidents i els entrenadors de futbol que hi ha hagut en cada temporada. El mur ‘Història del Barça’ permet al visitant consultar de manera interactiva en una pantalla tàctil de 7,5 metres els detalls de la història i dels títols aconseguits. El vidre, equipat amb tecnologia de detecció làser, permet la projecció d’elements multimèdia (vídeo, imatges i música). 

El FC Barcelona i el triomf. Una immensa i moderna vitrina de 50 metres exposa tots els trofeus oficials del FC Barcelona, així com altres trofeus significatius. L’espai s’acompanya d’un segon mur interactiu complementat amb l’anterior, amb uns continguts addicionals sobre la massa social, els jugadors clau de la història, la Fundació, etc. 

• El FC Barcelona i els seus valors. El visitant pot gaudir de quatre espais temàtics, cadascun dedicat als quatre valors clau que fan de la nostra institució ‘més que un club’: la catalanitat, la universalitat, el compromís social i la democràcia.

remodelacix_Museu_3.JPGEl visitant es troba en un espai que actua com a ‘balcó’ i des del qual es pot contemplar la primera part de la història i els trofeus assolits. Aquest espai es complementa amb la instal·lació “Mirades” que consta de vuit projeccions amb dades estadístiques, cronologia de presidents, jugadors,... combinat amb imatges de jugadors, entrenadors, imatges dels XICS de la Fundació, portades de diaris, etc. En aquest balcó també hi ha una taula de consulta amb el palmarès oficial de l’entitat, així com una urna que conté la primera pedra del camp de Les Corts i del Camp Nou.

La visita a aquesta primera planta es complementa amb un espai de ‘destacats’, en què una gran vitrina exposa les sis copes aconseguides l’any 2009, i un mur ‘Base de dades’, que permet al visitant consultar de manera interactiva en una pantalla tàctil de 8,5 metres informació de detall relativa a presidents, jugadors, entrenadors, socis, penyes, Fundació, presència del FC Barcelona al món, instal·lacions i estadístiques.

A més, aquesta primera planta disposa d’una àrea d’exposicions temporals, que es presenta amb una mostra fotogràfica sobre la Fundació FC Barcelona.
Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós (FCB).
Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós (FCB).

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Equip de treball

Els continguts de tots aquests espais han comptat amb l'assessorament d'un comitè format per personal intern del club -Jordi Penas, director del Museu, i Carles Santacana, director del Centre de Documentació i Estudis-, així com dels historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres. La creació i producció d'aquest nou espai ha estat encarregada a les empreses Mediapro i Exit de Disseny.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana