Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Primer debat televisiu de la campanya


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

09.06.2010 12:54

Els candidats afronten el primer debat televisiu de la campanya

www.fcbarcelona.cat


Els candidats a la presidència del Barça van protagonitzar aquest dimarts el primer debat televisiu de la campanya. Tots quatre van confrontar les seves propostes en el programa ‘59 segons’ de TVE a Catalunya.


Moderat pels periodistes Xavi Díaz i Cristina Puig, el primer debat televisiu de la campanya va servir per refermar les principals propostes dels quatre candidats a la presidència del FC Barcelona. El debat va transcórrer amb un total fair play i els aspirants a la presidència van incidir especialment en els temes socials i patrimonials.

SANDRO ROSELL

Va insistir a invertir en patrimoni. En aquest sentit va considerar “fonamental finalitzar les obres de construcció de la residència de la Ciutat Esportiva”. La reforma del Camp Nou també és un dels projectes que va voler destacar Sandro Rosell, “millorant l’accessibilitat, amb rampes per a la gent discapacitada i amb nous ascensors”. Sota el nom d’Espai Barça, el Camp Nou i els seus voltants han de donar més serveis als socis durant els 365 dies de l’any: “Millorarem l’oferta de restauració i crearem una agència de viatges pròpia que permetrà que els socis viatgin a meitat de preu”.

En l’àmbit esportiu, Rosell va reconèixer que ja han parlat amb un candidat a la secretaria tècnica del Barça que substitueixi Txiki Begiristain si aquest decideix no continuar en el càrrec. També es va comprometre a canviar els horaris dels partits que el Barça jugui al Camp Nou quan finalitzi el contracte pels drets televisius.

MARC INGLA

El candidat Marc Ingla va insistir a continuar el projecte de club iniciat l’any 2003 millorant la capacitat d’augmentar els ingressos i la participació del soci en la presa de decisions: “Volem doblar els ingressos actuals, que ara són de 400 milions d’euros, i que arribin als 800 en els propers sis anys”. En aquests moments en què la crisi econòmica ha disparat el nombre d’aturats, Ingla es va comprometre a no cobrar la quota de soci a aquells socis que estiguin aturats.

En el terreny social, Ingla va insistir que el soci s’ha de sentir més propietari del club que mai: “Establirem un sistema de consultes vinculants sobre temes immobiliaris, d’imatge, de representació, etc. Els socis decidiran en quins projectes solidaris invertirà la Fundació”. Marc Ingla va reconèixer que li han ofert el fitxatge del davanter del Manchester United, Wayne Rooney. “He passat l’oferta a Txiki Begiristain i a Pep Guardiola perquè ells prenguin la decisió més adequada”, aclareix.

JAUME FERRER

programa_59_candidats.jpgJaume Ferrer va defensar el model esportiu que ha imperat en el club des del 2003, basat en la coordinació entre l’entrenador, el secretari tècnic i el director del futbol base: “Nosaltres hem estat els únics que hem cregut en aquest model des del primer dia i fins a l’últim. És el Barça de les sis copes, el que té més jugadors del planter. El nostre gran objectiu seria jugar la final de la Champions amb onze jugadors de casa en l’equip inicial”.

Ferrer va ser l’únic candidat que va donar suport a la requalificació i posterior urbanització dels terrenys del Miniestadi. “Serviran per Incrementar el valor patrimonial del club i cada any podrem generar uns beneficis de 100 milions d’euros”, afegeix.

Com la resta de candidats, Ferrer va considerar prioritari augmentar els ingressos i millorar els canals de participació del soci. Es va comprometre a remodelar el Camp Nou i els seus voltants sense descartar el projecte Foster –“encara s’ha de fer, ja que només hi ha una maqueta”–, i va assegurar que durant la propera temporada s’acabaran les obres de construcció de la residència per als jugadors a la Ciutat Esportiva.

AGUSTÍ BENEDITO

Agustí Benedito va insistir especialment que el club ha de generar beneficis, fet que, segons ell, no ha succeït fins ara: “Sembla impossible generar beneficis i els pocs que s’han fet ha estat per la venda de patrimoni”. En aquest sentit, Benedito va demanar la paralització del procés de requalificació dels terrenys del Miniestadi i es va oposar a la construcció de 1.600 habitatges en aquesta zona.

També va dedicar especial atenció a les actuacions que engegaria la seva Junta Directiva per oferir més prestacions als socis: “Rebaixaríem un 50% el preu de les entrades del Seient Lliure per als socis i un 20% en el preu dels productes Barça com les samarretes. També intentarem que els socis no abonats puguin gaudir gratuïtament dels partits del Barça en ‘pay per view’”. Benedito va reclamar que s’elabori una llista d’espera per als socis que vulguin abonar-se al Camp Nou i va insistir que el club ha de treballar en actuacions per lluitar contra la desigualtat.
Els quatre candidats abans d'afrontar el debat de TVE.
Els quatre candidats abans d'afrontar el debat de TVE.
La figura del president d’honor

Marc Ingla i Jaume Ferrer es van mostrar partidaris de mantenir Johan Cruyff com a president d’honor del FC Barcelona, mentre que Sandro Rosell i Agustí Benedito van anunciar que ho sotmetran a debat en l’Assemblea de Compromissaris.

MARC INGLA

"Les formes no van ser les adequades però no hem de crear divisions. S'ha de respectar aquesta decisió i no fer revisionisme històric d'anteriors juntes directives".

JAUME FERRER

"Johan Cruyff és un referent. Ha estat l'inspirador del model del Barça que ha guanyat les sis copes i ha de continuar com a president d'honor".

SANDRO ROSELL

“No m’ha agradat que s’hagi pres aquesta decisió a esquena del soci. Es debatrà en l’Assemblea de Compromissaris i el soci decidirà”.

AGUSTÍ BENEDITO

“ El primer president d’honor de la història del Barça ha de ser una persona volguda per la majoria dels socis del club. Per sortir de dubtes cal preguntar al soci i, si aquest dóna l’ok, doncs endavant. Si no fos així, Cruyff no podria ser el president d’honor”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana