Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


President Sunyol, a Barça TV


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

26.05.2010 18:25

President Sunyol, a Barça TV

www.fcbarcelona.cat


El canal estrenarà un documental sobre la figura de president Josep Sunyol, afusellat per les tropes franquistes a l’inici de la Guerra Civil. El programa d’investigació es podrà veure a partir de divendres 4 de juny.


“El FC Barcelona sempre ha estat compromès amb la veritat i la legalitat i tenint present la responsabilitat d’explicar les coses tal com són. Aquest compromís l’hem tingut sempre. El Barça és un fòrum d’emocions i de tradició; d’expressió de les llibertats i de la catalanitat. Seguirem en la recerca de la veritat i de la nostra història per explicar-la tant per afrontar el nostre present com el futur”, ha explicat Joan Laporta en la presentació d’aquest documental que ha tingut lloc aquest migdia a la Sala de Premsa del Camp Nou, i en la qual ha subratllat la importància de recuperar la memòria històrica del club.

És per aquest motiu que Barça TV estrenarà divendres 4 de juny, a les deu del vespre, un reportatge sobre l’afusellament i la vida Josep Sunyol, president del FC Barcelona de 1935 a 1936.

Al reportatge, de 70 minuts, es reprodueixen les darreres hores de Sunyol i s’explica el seu desenllaç i, per tant, el seu afusellament a mans de les tropes franquistes a la Sierra de Guadarrama, el 6 d’agost del 1936.

El director de Barça TV, Vicent Sanchis, ha explicat el valor de recuperar Sunyol en aquest reportatge. Un dirigent força desconegut per al gran públic. “Era una persona que va unir l’esport i la ciutadania; l’esport i Catalunya. Explica també el "més que un club" que és el Barça. Va fer que el futbol no només fos futbol. El reportatge explica la vida i la mort, com va viure aquest president desconegut i màrtir”, ha resumit Sanchis.

Investigacions pioneres

2010-05-26_SUNYOL_03.JPGA banda de presentar-se aquest documental, obra del periodista Carles Prats, també s’han explicat els detalls de la investigació per a la recerca de les seves restes a la Sierra del Guadarrama. D’aquesta manera, els principals responsables de la investigació científica així com de la històrica, han estat també a la Sala de Premsa. Es tracta d’un treball rigorós en col·laboració amb la revista 'Sapiens' i de Condor Georadar i la Societat de Ciències Aranzadi.

Per tal de trobar la fossa on estan els seus ossos, s’han fet servir tecnologies mai fins ara utilitzades. Aquesta investigació, que encara no fa finalitzat, s’ha trobat amb diverses dificultats i, de moment, no s’han trobat les restes de Sunyol. Els impactes de projectils sobre la zona on podria estar enterrat el president del Barça, les trinxeres que hi va haver i l’Hospital Militar que va estar situat allà, han fet molt més costeruda la recerca.

En aquest sentit, l’equip d’arqueòlegs d’Aranzadi s’ha trobat amb una capa d’aigua que ha impedit que hagin pogut avançar més en la seva tasca. És a través de la tècnica de georadar que s’està intentant trobar les restes del president afusellat. Es tracta del mètode més moderns per localitzar fosses comunes.

Un home compromès

Aquesta recerca apassionant sobre Sunyol permetrà conèixer un president que, segons el documental i els historiadors, era més que un dirigent del Barça, més que un diputat polític i més que un industrial. Era un home capaç d’avançar-se al seu temps i que va ser una figura clau per al barcelonisme, el republicanisme i el catalanisme popular.
President Sunyol, a Barça TV
L'estrena
Divendres 4 de juny, a les deu del vespre, s’estrenarà el reportatge titulat ‘President Sunyol’ de 70 minuts en el qual es reconstrueix el seu afusellament així com també la seva figura. Sunyol va ser president del Barça del juliol del 1935 a l’agost de 1936. Va ser en una visita a les tropes republicanes a la Sierra de Guadarrama quan, sense adonar-se, va endinsar-se en territori franquista. Va ser en aquell moment quan els soldats nacionals el van afusellar.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana