Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Reconeixement al creador d’un estil de joc


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

08.04.2010 15:27

Reconeixement al creador d’un estil de joc

Vanessa Forns


En un acte solemne, Johan Cruyff ha estat nomenat oficialment president d’honor, aquest dijous, a la Sala París del club. Com ha apuntat Joan Laporta, tot un reconeixement a l’inspirador de l’actual estil de joc del Barça.


En una Sala París plena a vessar, amb diferents representants de la seva època com a jugador i com a entrenador; de l’actual primer equip, que ha estat representat pel seu tècnic, Josep Guardiola, i els seus quatre capitans; de representants de diferents estaments esportius i de nombrosos mitjans de comunicació. Així ha tingut lloc l’acte del nomenament del ja president d’honor del FC Barcelona. Tothom ha volgut ser present en aquest nomenament de Cruyff, atès que, tal com ha ressaltat Joan Laporta en el seu discurs, “reuneix mèrits com a jugador, com a entrenador i perquè és el creador de l’estil de joc del Barça”.

2010-04-08_CRUYFF_022.JPG“Com a jugador va transformar el futbol en art”. “Arriba el Johan i ho revoluciona tot”. “Amb ell comença l’època moderna del Barça”. “És l’expressió de la nostra identitat”. “Ens ha portat un estil de joc que ens agrada”. “Existeix una sensació d’enorme agraïment a un personatge del barcelonisme que ens ho ha donat tot”. “Aquesta relació d’amor entre el Cruyff, Barcelona, Catalunya i el Barça és un motiu més per considerar aquest reconeixement merescut”. Aquestes són, entre moltes altres, algunes de les frases més destacades que el president Joan Laporta ha pronunciat en reconeixent al nou president d’honor del FC Barcelona.

“És un honor”

2010-04-08_CRUYFF_008.JPGDesprés que el secretari de la Junta, Josep Cubells, hagi llegit l’acta de proclamació del president d’honor, i visiblement molt emocionat , sobretot en el moment de pujar a l’escenari per rebre per part del president la insígnia que l’acredita com a tal, Johan Cruyff, per a qui poder lluir-la “és tot un honor”, ha fet un repàs a les diferents etapes que ha viscut al llarg dels 37 anys que porta vinculat al FC Barcelona.

Al mateix temps, ha fet referència a la seva manera d’entendre el futbol, i n’ha donat algunes claus. En aquest sentit, ha apuntat al concepte “divertir-se” com a paraula clau del seu pensament, també aplicada al futbol. “Si aconsegueixes que un futbolista corri somrient, has fet una feina fantàstica”, ha afirmat.

La importància de l’esport

2010-04-08_CRUYFF_010.JPGA més, ha destacat la importància que ha de tenir el futbol i l’esport en general a la vida diària. “Fent esport pots fer millorar la qualitat de vida”, ha comentat Cruyff, just abans de fer referència, en aquest mateix sentit, a la Fundació que porta el seu nom, i que està totalment vinculada al món de l’esport.

La Fundació i l’UNICEF

2010-04-08_CRUYFF_028.JPGDesprés de tenir unes paraules de reconeixement per a Frank Rijkaard per ser “la imatge de l’equip” escollida en una època, el 2003, quan segons ell el club necessitava “un canvi de cara total”, Cruyff ha fet una menció especial a l’acord entre el Barça i l’UNICEF: “Si poses ‘UNICEF’ vols dir no t’oblidis de la gent. Jugues per a ells. Aquesta decisió ha marcat una línia importantíssima al club.” En la mateixa línia, ha volgut fer una menció especial per a la tasca que s’està duent a terme des de la Fundació del club: “Està fent una feina importantíssima. A la vida hi ha moltes més coses que guanyar. Si estàs disposat a ajudar, la resta t’ajuda a tu.”

Laporta lliura a Cruyff la insígnia que el reconeix com a president d'honor. Fotos: Miguel Ruiz (FCB)
Laporta lliura a Cruyff la insígnia que el reconeix com a president d'honor. Fotos: Miguel Ruiz (FCB)

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Imatges per al record
Tant Joan Laporta com Johan Cruyff han volgut fer una menció especial a Armand Carabén, un dels responsables del fitxatge de l’holandès com a jugador. Arribava llavors el moment de captar unes fotografies molt especials. La primera, formada pel president del club i el seu president d’honor, amb dues figures clau del Barça actual: el secretari tècnic Txiki Begiristain i el tècnic Josep Guardiola. La segona, compartida amb dos convidats molt especials: Bobby Charlton i el president d’honor del Benfica, Eusebio Ferreira.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana