Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“Sou més forts que els jugadors del Barça”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

04.03.2010 13:45

“Sou més forts que els jugadors del Barça”

Marc Parramon (enviat especial)


El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i la directora general de la Fundació, Marta Segú, han encapçalat la comitiva blaugrana en la visita al camp de refugiats de Kiziba, a Ruanda.


Laporta s’ha dirigit als refugiats del camp de Kiziba i, després de veure sobre el terreny la vida i les circumstàncies en què viuen, ha afirmat: “Sou més forts que els jugadors del Barça”. “Els jugadors del primer equip estan molt orgullosos del fet que la Fundació treballi amb els refugiats”, ha afegit el president del Barça.

Visita al Memorial Center

L’activitat de la comitiva blaugrana ha començat molt d’hora. A les set del matí han visitat el Memorial Center de Kigali. Un espai en què es ret homenatge a les persones que van morir en el genocidi de l’any 1994. En dos mesos van morir 800.000 persones a causa del conflicte entre les ètnies hutu i tutsi. Laporta, Segú, la directiva Magda Oranich i el director general corporatiu, Joan Oliver, han vist diversos objectes que s’exposen en el recinte, sempre amb la voluntat que una matança com aquella no es torni a produir.

Desplaçament fins al camp de refugiats

Després de tres hores de viatge en cotxe, la comitiva s’ha dirigit cap al nord-est del país, molt a prop del llac Kivu, que és on hi ha el camp de refugiats de Kiziba que dóna suport a més de 18.500 persones. Allà han estat rebuts pel responsable d’ACNUR, Manuel Dos Santos, i els han mostrat també uns balls típics de la República Democràtica del Congo.

Inauguració del centre multifuncional

www.fcbarcelona.cat1.jpgJoan Laporta ha tallat la cinta inaugural del centre cultifuncional del camp de refugiats. Es tracta d’un centre construït per la Fundació del Barça, en el qual es faran activitats culturals i xerrades de sensibilització per als refugiats. El camp de refugiats ha obsequiat el president blaugrana amb un escut del Barça tallat en fusta.

“Urakoze”

En el parlament inaugural, Joan Laporta ha explicat per quins motius el FC Barcelona és més que un club i ha encoratjat tota la comunitat a participar en el projecte educatiu: “Gràcies a tots per deixar-nos mostrar la nostra ànima. La millor decisió no esportiva que he pres ha estat desenvolupar la Fundació per ajudar, per exemple, persones com vosaltres”.

Laporta ha acabat el seu discurs donant les gràcies en llengua kinyaruanda i ho ha fet pronunciant un emotiu “urakoze”.

Recorregut pel camp

La comitiva blaugrana ha fet un recorregut pel camp de refugiats. Han vist els carrers i les cases del camp i com fan el menjar, com renten els plats i com tenen cura de la seva higiene personal. També han visitat el centre de salut i les escoles del camp, que tenen més de 100 aules. Els infants els han rebut amb els crits de “Barça! Barça!”.

“Per a nosaltres significa molt”

_TRA0027.jpgArsene Hanyrwa, de 16 anys, és un dels refugiats del camp. Coneix tots els jugadors del Barça i afirma que els seus preferits són Xavi, Messi i Puyol. No podia amagar la seva satisfacció: “No hauria pogut imaginar mai que vindria el president del Barça. Estem molt feliços. Per a nosaltres significa molt”. L’Arsene juga a futbol quatre cops per setmana al mateix camp i segueix tots els partits del Barça que emet, de tant en tant, la televisió ruandesa.

A David Mugisha, un jove refugiat de 13 anys, el Barça li agrada perquè sempre guanya i té molts bons jugadors. “A més, també m’agrada perquè promou l’esport a tot al món i al nostre camp de refugiats”.

Tallers de tot tipus

El recorregut pel camp ha acabat amb una visita al taller de costura i a una activitat que anomenen GIA (Incom Generating Activities), és a dir, activitats que generen ingressos. És el cas, per exemple, d’un taller en el qual les dones del camp fan collarets, polseres i altres manualitats que després venen.

Una multitudinària foto de família en un dels turons del camp de refugiats ha posat el punt final a un matí intens.
Joan Laporta envoltat de joves refugiats del camp de Kiziba. Foto: Eduardo Rubio
Joan Laporta envoltat de joves refugiats del camp de Kiziba. Foto: Eduardo Rubio
Recepció oficial
Tot just aterrar a Ruanda, la comitiva del FC Barcelona va viure, la nit de dimecres, una recepció oficial a l’Hotel Serena de Kigali. Va ser a les 22.30 h. Hi van ser presents el ministre d’Interior, Musoni Janes, el ministre d’Esport i Cultura, Joseph Habineza, representants de les agències de les Nacions Unides, ambaixadors de diferents països, com ara del Japó, el Regne Unit, Holanda, Uganda o el Congo. I, per descomptat, membres del Govern de Kigali i de les oficines del terreny d’ACNUR. El president del Barça, Joan Laporta, va fer un petit parlament davant de tots ells i després va intercanviar obsequis amb tots els assistents.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana