Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


A Brussel·les amb la Fundació


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

05.11.2008 10:36

A Brussel·les amb la Fundació

www.fcbarcelona.cat


Aquest dijous, 6 de novembre, es presentaran al Parlament Europeu (Brussel·les) les conclusions del programa ‘La veu dels joves contra el racisme’, una iniciativa impulsada per la Fundació FC Barcelona, la Unesco i el Parlament Europeu.


Dos joves, que s’erigiran com a representants del programa ‘La veu dels joves contra el racisme’, llegiran dijous a Brussel·les les deu conclusions a què han arribat els adolescents implicats en aquesta iniciativa que fa diversos mesos que fomenta el debat al voltant del racisme.

Els joves faran públiques les seves recomanacions en aquesta immillorable palestra pública acompanyats del president del FC Barcelona, Joan Laporta, la directora general de la Fundació, Marta Segú i altres membres de la Directiva.

Aquesta és la primera vegada que una entitat esportiva s’uneix amb la UNESCO i el Parlament Europeu en un programa conjunt per eradicar conductes violentes i racistes.

Joves de nou ciutats europees involucrats

L’acte començarà a les 14.00 h a la seu del parlament Europeu i comptarà també amb la presència de:

- Emine Bozkurt, membre del Parlament Europeu.
- Ján Figel, comissionat europeu per a l’educació, l’esport, la cultura i la joventut.
- Marcio Barbosa, director general de la Unesco.
- Hans Hesselmann, president de l’ECCAR (Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme).
- Lilian Thuram, exjugador de futbol, president d’Éducation contre le racisme.

Els debats s’han dut a terme des del maig fins a l’octubre d’aquest any a nou ciutats europees (Barcelona, Bolonya, Botkyrka, Erlangen, Graz, Malmö, Nuremberg, Serres i Uppsala) que pertanyen a l’ECCAR (Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme). En aquests diàlegs hi han estat involucrats joves d’edats compreses entre els 16 i els 18 anys.

“Els joves són els autèntics portadors de la torxa d’aquest missatge i els hem volgut convidar a convertir-se en actors decisius d’aquest escenari perquè facin d’altaveu a tots els nivells de la societat”, assegura Marcio Barbosa, director general adjunt de la UNESCO.

El suport de Puyol

Per la seva banda, Carles Puyol, capità del primer equip del FC Barcelona, també se suma a aquesta iniciativa: “El racisme és el contrincant a què tots els jugadors de futbol ens agradaria guanyar per golejada. Aquest programa és una mostra més del compromís social de la Fundació FC Barcelona i de la seva vocació d’envoltar-se d’aliats de primer nivell.”

Cartell del programa
Cartell del programa
Generant propostes
La Fundació FC Barcelona, la Unesco i el Parlament Europeu han engegat amb ‘La veu dels joves contra el racisme’ un procés de diàleg cohesionador per posar sobre la taula propostes per eradicar aquest menyspreable comportament. En aquests fòrums s’han debatut diversos temes relacionats amb el racisme, com ara:

- La prevenció i la presa de consciència de la tolerància de la diversitat cultural i la coexistència pacífica.
- L’ajuda a les víctimes en el seu esforç i la seva defensa.
- La sensibilització de la comunitat i la lluita eficaç.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana