Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’aliança amb l’Unicef s’amplia a Malawi i Angola


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

15.10.2008 11:18

L’aliança amb l’Unicef s’amplia a Malawi i Angola

www.fcbarcelona.cat


Els països de Malawi i Angola se sumen a Swazilàndia com a beneficiaris dels projectes engegats conjuntament entre la Fundació FC Barcelona i l’Unicef. Per tant, el treball solidari del Barça amplia la seva implantació geogràfica.


L’acord pioner signat el setembre del 2006 amplia les seves mires incloent dos nous països: Malawi i Angola. Una decisió que reforça el ‘Més que un club al món’ i que amplia el radi d’acció d’aquesta fructífera entesa.

nens_a_lxaula.JPGEl projecte de Malawi tindrà un caire assistencial i treballarà en el suport als infants orfes a causa, principalment, dels efectes de la sida. Se’ls oferirà suport en temes d’educació, assistència sanitària i ajuda psicosocial. A Angola s’utilitzarà l’esport com a instrument de sensibilització. Tot i que és un país amb baixa prevalença de la sida, es potenciarà l’esport com a eina per sensibilitzar els joves envers aquesta malaltia perquè aquesta prevalença no corri el risc d’augmentar.

Fruit de la incorporació d'aquests dos nous països africans com a beneficiaris, a partir d’ara les accions a Swazilàndia canviaran d’estratègia. Després de treballar amb els nens orfes de les zones rurals, el treball conjunt se centrarà en la prevenció de la transmissió de la sida mare-fill i el tractament pediàtric.

Objectius aconseguits a Swazilàndia fins ara

El treball dut a terme a Swazilàndia durant més d’un any i mig ha estat intens i molt profitós, tal com ja va poder constatar in situ una delegació del FC Barcelona que va desplaçar-se al país africà el desembre del 2007. Des que va iniciar-se el treball a Swazilàndia s'han aconseguit els resultats següents: 

S’han instal·lat als hospitals de la zona aparells mèdics que permeten diagnosticar la sida en els menors de 18 mesos i afavoreixen l’administració del tractament.

P1180061x1x.JPG S’han construït 23 nous Centres de Suport Comunitari, que donen ajuda integral a més de 1.000 infants vulnerables, especialment els orfes de les zones rurals. Els centres ofereixen ajuda nutricional, mèdica i psicosocial. Per cuidar els joves orfes i supervisar els centres s’ha format gairebé 900 cuidadors, els anomenats ‘caregivers’.

S’han construït latrines i 17 nous pous d’aigua en diverses escoles que permeten l’accés a l’aigua potable. Així, s’evita que els joves beguin aigua insalubre dels embassaments, que sovint comparteixen amb els animals. 

S’han ampliat els recursos a diverses clíniques rurals i s’ha fomentat la sensibilització envers la sida perquè tots els integrants de les comunitats en coneguin els efectes devastadors i s’apropin als centres de salut per fer-s’hi proves i seguiments. 

S’ha dinamitzat el registre d’infants per tal de comptabilitzar millor els nounats. Es tracta d’un sistema que, tot i que ja existia, no estava estandarditzat. 12.000 nous infants de 120 comunitats ja estan registrats.

S’ha posat en marxa a 100 escoles del país un programa que utilitza l’esport com a eina educativa. Això permet als joves integrar-se millor a la seva comunitat i aprendre les habilitats necessàries per a la vida, com saber respectar els seus drets.

L’aliança amb l’Unicef s’amplia a Malawi i Angola
Redistribució econòmica
Fruit de l'aliança amb l'Unicef, el FC Barcelona aporta 1,5 milions d'euros als projectes que es desenvolupen conjuntament. Ara, amb la incorporació de Malawi i Angola com a països beneficiaris, es redistribuirà aquesta partida econòmica, amb una aportació del 50% per a Swazilàndia i d'un altre 50% per als dos nous països.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana