Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El tancament econòmic, validat


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club-Assemblea 2008

24.08.2008 17:55

El tancament econòmic, validat

www.fcbarcelona.cat


Els socis compromissaris han aprovat la liquidació de l’exercici econòmic de la temporada 2007/08 amb 757 vots a favor, 111 en contra i 59 en blanc.


El segon punt de l’ordre del dia de l’Assemblea General Ordinària corresponia a l’aprovació de la liquidació de l’exercici econòmic de la temporada 2007/08. El nou vicepresident econòmic, Joan Boix, ha estat l’encarregat de presentar uns comptes que han estat validats pels compromissaris amb 757 vots a favor (81'6%), 111 en contra (12%) i 59 en blanc (6'4%).

El directiu, que ha dit que desenvoluparia el seu càrrec amb “el màxim rigor i la màxima prudència”, ha destacat cinc punts: l’obtenció de beneficis i creixement d’ingressos per cinquè any consecutiu, el control de les despeses, la reducció de l’endeutament, l’acumulació de fonts propis positius i l’enfortiment del patrimoni del club.

Situació econòmica sòlida

Segons Boix, “la situació econòmica del FC Barcelona és molt sòlida, els ingressos augmenten per cinquè any consecutiu i novament generem beneficis”. El vicepresident econòmic ha definit la liquidació de l’exercici econòmic com a “excel·lent”. Els ingressos d’explotació van créixer per cinquè any consecutiu i es van situar en 308,8 milions d’euros i les despeses, en 292,6. És a dir, l’exercici 2007/2008 es va tancar amb un resultat d’explotació positiu de 16,1 milions d’euros i un benefici de 10,1 milions. D’altra banda, el 'cash flow', la suma dels beneficis més les amortitzacions, ha estat de 62,8 milions d’euros.

assemblea_x11x.jpgBoix ha assenyalat les dues àrees en què els ingressos han augmentat d’una manera més significativa: els ingressos en concepte de mèdia (9,5 milions d’euros més) i l’augment de l’explotació de l’estadi (7,3 milions més). També ha destacat els ingressos generats pels socis, que han crescut un milió d’euros, amb un augment de 6.365 socis. “El nostre és un creixement sostingut, que es produeix en totes les àrees d’explotació. Això vol dir diversificació”, ha afirmat.

Despeses controlades

Pel que fa a les despeses, que han estat de 292,6 milions d’euros, Joan Boix ha emfatitzat: “Un any més han estat controlades i s’han mogut en els paràmetres previstos en el pressupost aprovat l’any passat”. Els augments més significatius vénen donats per dues partides: les amortitzacions dels jugadors, amb un increment de 5 milions, i els salaris esportius, amb un augment de 14,3 milions. El club va destinar el 52% dels ingressos a salaris esportius. “Ens mantenim per sota dels paràmetres recomanats com a millors pràctiques dins la indústria del futbol”, ha destacat Boix.

Fi del deute bancari i més fons propis

En relació amb el balanç, el vicepresident econòmic ha volgut destacar dos aspectes: la reducció de l’endeutament, tant bancari com total, i l’augment dels fons propis. Sobre el primer punt, Boix ha revelat que durant la temporada el FC Barcelona va retornar als bancs més de 26 milions d’euros, passant de 39,8 als 13,6 del crèdit sindicat i que “el 30 d’octubre d’aquest any el deute bancari sindicat quedarà a zero”.

L’altre aspecte que ha ressaltat del balanç és l’augment dels fons propis. “Ja hem assolit la xifra de 12,7 milions d’euros de fons propis positius. I en els cinc anys de gestió d’aquesta Junta s’han generat un total de 88 milions d’euros de fons propis, passant dels 75,3 milions negatius a 12,7 positius”. I ha afegit: “Són xifres que avalen l’esforç de tots plegats i els beneficis acumulats al llarg d’aquests 5 anys de gestió”.

Augment del patrimoni

Abans d’acabar la seva primera intervenció en l’Assemblea, Joan Boix s’ha referit a l’evolució del patrimoni immobiliari. Segons ell, “avui el Barça té més patrimoni i amb més valor que mai a la seva història". "És propietari de 1.133.408 metres quadrats. S’han invertit 80,6 en patrimoni immobiliari durant aquests anys”.

Finalment, Boix ha demanat el vot afirmatiu als números que ha presentat, unes xifres que, ha dit, “consoliden un model de gestió autofinançat i sostenible.”

El tancament econòmic, validat
“Un model econòmic robust”
Després de la intervenció de Joan Boix, el president de la Comissió econòmica del FC Barcelona, Xavier Sala i Martín, ha fet públic l’informe d’aquest òrgan respecte a la liquidació econòmica. Feta l’anàlisi, l’economista ha assegurat: “El model econòmic sembla cada cop més robust davant les victòries i les derrotes.” Sala i Martín ha valorat positivament “l’augment generalitzat dels ingressos”, en comparació amb el de les despeses, i ha incidit en l’increment dels fons propis.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana