Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“Un xut contra la malària”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

04.08.2008 11:39

“Un xut contra la malària”

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona, la Fundació del FCB, Malaria No More i AYSO (American Youth Soccer Organization) posen en marxa la iniciativa “Més que un club: un xut contra la malària”. L’objectiu de l’aliança és recollir fons per a la lluita contra la malaltia.


La malària és la primera causa de mortalitat infantil a l’Àfrica ja que provoca la mort d’un infant cada 30 segons –més d’un milió cada any. Davant aquesta problemàtica, aquest dilluns el FC Barcelona, la Fundació del FCB, Malaria No More i AYSO (American Youth Soccer Ortganization) s’uneixen en una iniciativa global per recaptar fons així com per sensibilitzar el món en la lluita contra la malària per tal de poder salvar la vida de molts nens, especialment al continent africà.

Cinc punts clau de la campanya

L’eslògan blaugrana “Més que un club” agafa vigència amb aquest nou compromís social. La campanya, anomenada “Un xut contra la malària” i que s’iniciarà l’any que ve, consta de cinc punts clau:

UNICEF-HQ04-0916.jpg- El FC Barcelona, amb motiu de la seva gira “USA On Tour’08”, participarà aquest dimarts 5 d’agost en un torneig 4 contra 4 al Chelsea Waterside Field, a Manhattan. Cada equip el formarà, com a mínim, un jugador del FC Barcelona, dos nens de l’organització AYSO i un donant que farà una aportació econòmica per a aquesta iniciativa.

- El FC Barcelona i AYSO conviden els més de 600.000 joves americans que formen part d’aquesta organització a sensibilitzar els seus entrenadors, familiars i amics perquè participin en aquesta iniciativa i l’any que ve facin aportacions econòmiques per poder comprar mosquiteres per als infants que viuen a l’Àfrica –cada mosquitera té un cost de 10 dòlars.

- En els partits de la gira “USA On Tour’08” l’equip del FC Barcelona lluirà una edició especial de la seva samarreta en què figurarà, a la màniga esquerra, el logotip de la organització Malaria No More.

- Els fons recaptats a través d’aquest iniciativa serviran per donar suport a estratègies de control de la malària a l’Àfrica amb la col·laboració de la Fundació FCB, a través del programa XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris). Aquest programa s’està desenvolupant en onze països de tot el món, la meitat dels quals estan al continent africà. L’objectiu principal del programa XICS és donar suport integral a nens i joves vulnerables a través de programes d’educació, salut i suport psicosocial que tinguin impacte real tant en les seves vides com en la de les seves famílies.

- La Cadena de TV Fox Soccer Channel farà donació d’una mosquitera per cada gol marcat en els partits de futbol que aquesta cadena retransmeti durant la temporada 2008/09. Així mateix oferirà espais gratuïts per difondre aquesta campanya amb missatges de sensibilització protagonitzats per jugadors del FC Barcelona. Per la seva part Fox Sport, en espanyol, contribuirà també amb 10 dòlars per gol marcat durant les seves retransmissions de la Copa Nissan de Sud-amèrica, el Mundial de Clubs, la Interliga Mexicana de Futbol i la Copa Santander Libertadores.

Una gran oportunitat

mp-distribution-3.jpgEl president de Malaria No More i de News Corporation, Peter Chernin, creu que amb aquest acord “el futbol és l’esport més popular del món i comptar amb organitzacions com el FC Barcelona i AYSO per contribuir a difondre el missatge tindrà un impacte molt important que es traduirà en salvar milers de vides.” En aquest sentit, el president Joan Laporta reconeix: “El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, està profundament compromès amb els reptes més importants del nostre món. En aquests programes s’utilitza l’esport com a eina per beneficiar nens i joves vulnerables, tot intentant oferir-los un futur d’esperança i benestar.”

Tots hi surten guanyant

Aquest programa es coordinarà a través del nou lloc web morethanaclub.org i aquells que facin les contribucions més importants tindran l’oportunitat de guanyar samarretes del Barça així com una visita al Camp Nou per presenciar un dels partits del primer equip.

Fotos: www.malarianomore.org
Fotos: www.malarianomore.org

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Malària i AYSO
Què és Malaria No More?

L’objectiu de Malaria No More és acabar amb la mortalitat a causa de la malària. Tenim les eines per vèncer la malaltia però encara continua sent la primera causa de mortalitat infantil a l’Àfrica, amb més d’un milió de morts anuals. L’organització inverteix temps i recursos per accelerar aquest procés, mobilitza nous actius i sensibilitza el món per aturar les morts per Malària.

Què és AYSO?

L’objectiu d’AYSO és desenvolupar les qualitats dels nens i joves mitjançant la pràctica del futbol en un ambient familiar basat en el respecte i l’esperit de l’esportivitat. Aquesta organització obre les seves portes a qualsevol nen o jove dels EUA entre 4 i 19 anys que vulgui divertir-se i créixer alhora com a ésser humà a través del futbol.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana