Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La nova gespa, col·locada


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

02.08.2008 17:56

La nova gespa, col·locada

www.fcbarcelona.cat


El Camp Nou ha recuperat aquest dissabte el seu color verd habitual. Aquest matí s’han col·locat els últims pans de la nova gespa procedent de Burdeus i l’estadi tornarà a ser ben aviat una catifa verda.


Els treballs de millora del Camp Nou han seguit el calendari previst i la nova gespa ja cobreix tota la superfície del terreny de joc blaugrana. Vint-i-quatre tràilers s’han encarregat de transportar-la des del centre de producció de Burdeus i els operaris de Royalverd l’han col·locada amb la màxima rapidesa perquè s’adapti a la climatologia de Barcelona.

Ràpida adaptació

Els pans de gespa tenen un gruix de quatre centímetres, cosa que en garanteix l’arrelament sobre el substrat. El nou sistema de reg intel·ligent, amb 52 aspersors independents, desenvolupa un paper clau perquè la gespa es mantingui a una temperatura inferior a la de l’estadi i pugui arrelar amb major rapidesa.

Anivellament del sòl

Aquest mateix dissabte, una vegada col·locada tota la gespa, també es procedirà a l’anivellament del sòl per tal que el Camp Nou es torni a convertir en una catifa verda. La textura de la nova gespa serà més tova i això millorarà les sensacions dels jugadors.

Punts topogràfics

Els topògrafs també han passat pel Camp Nou per marcar els punts exactes on, d’aquí a uns dies, es pintaran les línies del terreny de joc. Àrees, córners, centre del camp, línies de fons i de banda ja estan perfectament delimitats. Els punts escollits pels topògrafs són exactes i ja queden definits com a referent.

L’estrena de la nova gespa tindrà lloc el dia 12 o 13 d’agost, quan es jugui el partit d’anada de la primera fase de la Lliga de Campions. L’objectiu és que estigui en perfectes condicions.
La nova gespa, col·locada
Reciclatge de l’antiga gespa
L’antiga gespa que lluïa fins aquest juliol a l’estadi blaugrana s’ha transportat a una planta del Berguedà i, després d’un any de tractament, podrà ser utilitzada com a adob orgànic per a la jardineria o per a noves instal·lacions esportives. Pel que fa a la terra retirada aquests dies, l’empresa Royalverd l’ha traslladada al camp de futbol del Jafre (Baix Empordà). D’aquesta manera el Jafre, amb la barreja de sorra extreta del Camp Nou, millorarà considerablement les condicions del seu camp de futbol.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana