Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La gespa del Camp Nou baixarà 12 centímetres


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

24.07.2008 13:42

La gespa del Camp Nou baixarà 12 centímetres

www.fcbarcelona.cat


Un cop finalitzi el procés del canvi de gespa, el nou terreny de joc de l’estadi blaugrana quedarà rebaixat 12 centímetres. Les actuacions previstes afectaran el substrat i permetran guanyar aquests 12 cm de profunditat.


El procés de canvi de gespa avança segons el calendari previst i una vegada retirada la gespa del Camp Nou toca ara retirar les diferents capes de sorra i els substrats acumulats des del 1994.

Primer, retirada dels substrats

Aquest dijous al matí ha començat la retirada de la capa de 10 cm de sorra de cantera, fins a arribar a la sorra de sílice, que es retirarà aquest divendres. En total, entre dijous i divendres, el nivell del sòl del Camp Nou baixarà 20 cm de profunditat. Imagen_4.jpg

Per a aquesta tasca estan treballant tres màquines giratòries i set tractors articulats amb banyeres de càrrega. 

Dissabte, nova capa d’arrelament

A partir de dissabte es millorarà l’estructura de la base de la construcció que es va fer l’any 1994. En aquest punt s’incorporaran esmenes orgàniques i barreges de productes i sorres que s’han escollit per crear una òptima capa d’arrelament de la gespa. Una capa que tindrà uns 8 cm de gruix. Així doncs, amb aquesta operació, que ha de finalitzar dissabte, l’estadi baixarà 12 centímetres respecte a la superfície de les últimes temporades.

Sistema de reg intel·ligent

Un cop renovat el substrat de sílice i el de sorra de cantera, els operaris col•locaran els 52 aspersors del nou sistema de reg. Aquest sistema permetrà fer un tractament més eficaç de cada àrea del terreny de joc, fins al punt de poder triar quines zones cal regar més i quines menys, ja que el camp no té la mateixa ventilació i radiació a tots els espais. A més, aquesta innovació suposarà un estalvi important d’aigua.
La gespa del Camp Nou baixarà 12 centímetres
Dimecres, la gespa
Paral·lelament es reposarà la capa de terra procedent de Bordeus, que es va retirar dimecres i sobre la qual es replantarà la nova gespa. Els pans de gespa, que s’estan cultivant a Bordeus, arribaran a Barcelona dimecres dia 30, i aquell mateix dia començaran a col·locar-se al Camp Nou. El procés d’instal·lació de la nova gespa finalitzarà divendres 1 d’agost, i dissabte 2 es procedirà a l’anivellament del sòl.

La nova catifa verda s’estrenarà dues setmanes després, amb la celebració del Trofeu Joan Gamper a l’estadi el 16 d’agost.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana