Títols i més títols

Club

21.06.2009 12:15

Jordi Clos

Amb la Lliga ACB de bàsquet es va tancar un any daurat per al barcelonisme. Deu campionats han aconseguit les seccions professionals. També cal afegir-hi els èxits de les amateurs.

La temporada 2008/09 serà recordada com la del triplet del futbol blaugrana. En un mes de maig inoblidable, el conjunt que dirigeix Pep Guardiola va sentenciar la Lliga amb un 2-6 al Bernabéu, va conquerir la Copa del Rei en vèncer per 4-1 l’Athletic Club a Mestalla i va assolir la tercera Champions a Roma, amb un 2-0 davant el Manchester United. És la millor campanya de la història.

El bàsquet posa la cirereta

QM3D3350.jpgL’últim títol a arribar ha estat la Lliga ACB. El Regal FC Barcelona es va imposar al TAU per 1-3 en una final de play-off espectacular. Feia cinc anys que aquest trofeu no es quedava al Palau. A més, els de Xavi Pascual es van plantar a la Final a Quatre de l’Eurolliga i a les semifinals de la Copa del Rei.

Dos més per a l’handbol

QM3D0300.jpgL’handbol, una de les seccions més llorejades del club, s’ha sumat al festival d’èxits amb dos guardons. El primer no es va fer esperar gaire: al mes de setembre el Barça Borges va batre el Ciudad Real per 26-25 a la Supercopa d’Espanya. A mitja temporada, Xavi Pascual ‘Pasqui’ va substituir Manolo Cadenas a la banqueta i va dirigir l’equip cap a la consecució de la Copa del Rei, obtinguda novament davant el conjunt manxec (29-26).

I quatre per a l’hoquei

fcb-vic_x6x.jpgLa secció professional que ha afegit més títols ha tornat a ser la d’hoquei patins. Quim Paüls s’ha acomiadat com a tècnic amb una nova Lliga, la Copa Intercontinental, la Copa Continental i la Supercopa d’Espanya.

El futbol sala, per la seva banda, va tenir una meritòria trajectòria a la fase regular de la Lliga, en què va finalitzar tercer, però va caure als quarts de final davant el Pinto. A la Copa, ElPozo de Múrcia va impedir que els de Marc Carmona arribessin a la final.

Èxits en les no professionals

Beisbol_Dial_1325_partit_FCB-El_Llano.JPGEls títols també s’han estès per les seccions amateurs. Així, l’hoquei gel blaugrana va guanyar la Lliga davant el Puigcerdà i es va apuntar després la Copa Transpirinenca. El beisbol i el bàsquet en cadira de rodes van conquerir la Lliga Catalana. A part, l’hoquei herba, el rugbi i el voleibol femení culer han estat subcampions i s’han assegurat l’ascens de categoria.
Les Copes
Seccions professionals

Futbol: Champions, Lliga i Copa del Rei
Bàsquet: Lliga
Handbol: Copa del Rei i Supercopa d’Espanya
Hoquei patins: Lliga, Copa Intercontinental, Copa Continental i Supercopa d’Espanya