Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


‘Fair-play’ institucional


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

13.05.2009 09:51

‘Fair-play’ institucional

David Saura (enviat especial)


La cordialitat i el bon ambient han estat les característiques del sopar de germanor que, organitzat per la Federació Espanyola de Futbol, ha congregat a les directives del FC Barcelona i l’Athletic Club a València.


Com és habitual en aquests casos, la Federació Espanyola de Futbol, organitzadora de la competició de la Copa del Rei, convoca un àpat de germanor entre els dos clubs finalistes. En aquest lloc, la trabada presidida per Ángel M.Villar s’ha fet aquest dimarts al vespre, al Restaurant Veles e Vents, a l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de València.

El president Joan Laporta ha encapçalat la comitiva de la Junta Directiva del Barça, on també hi havia els vicepresidents Jaume Ferrer, Joan Boix i Joan Franquesa, a banda d’una àmplia delegació de directius. En el seu discurs, el president ha començat tenint un record “per una generació de barcelonistes que mai ha viscut aquesta sensació”, en referència als 11 anys que han passat des de la final de Copa de 1998, també disputada a València.

Dos clubs amb coses en comú

_1rs3226.jpgDesprés d’un record a l’escenari del partit, Joan Laporta ha destacat els paralel•lismes de les dues entitats que han arribat a la final, com ara la tradició copera dels dos equips, el treball del planter o el pes social que tenen totes dues institucions tant a Catalunya com al País Basc, respectivament.

Civisme i responsabilitat

Joan Laporta ha tingut també un record de la final de 1984, que va acabar amb una baralla entre els futbolistes de tots dos equips, i ha apel•lat al civisme i a la responsabilitat: “El futbol, el Barça i l’Athletic Club no mereixen arrossegar el record d’aquella final del 84. Hem de passar pàgina per sempre més. Se’ns presenta una oportunitat única. Les grades han de ser un exemple i el món del futbol ha de saber que, a la Copa, els Barça-Athletic Club també són una festa.”

Paraules en basc

Per últim, en la seva cloenda, ha parlat en basc per expressar que “el civisme és la nostra bandera. Tenim massa història como per no disfrutar de la final. Que tinguem sort. I que el record d’aquesta final uneixi per sempre el Barça i l’Athletic Club.”
‘Fair-play’ institucional
Amb les institucions locals

A banda dels representants del Barça i de l’Athletic Club, el sopar també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Rita Barberà, i amb el president del València CF, Vicente Soriano, club que ha cedit Mestalla per a la disputa de la final amb motiu del 90è aniversari de l’entitat.

Exjugadors, tècnics de la federació espanyola i representants del futbol terriotorial completaven una cita on hi havia el Secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetsky.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana