Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Futbol, Barça i Guerra Civil


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

31.03.2009 10:48

Futbol, Barça i Guerra Civil

www.fcbarcelona.cat


Jaume Civit, soci del FC Barcelona de 96 anys, ens relata una història humana, plena de records, que vincula el futbol, el Barça i la Guerra Civil en una mostra inequívoca de passió blaugrana.


Jaume Civit fa 59 anys que és soci del Barça. L'any 1937, com molts altres catalans, era al front durant la Guerra Civil espanyola. En aquella època el Barça va fer la primera gira per Mèxic i els Estats Units. El Jaume, des del front, intercanviava cartes amb la seva família, però també volia saber com li anaven les coses a l’equip del seu cor.

“Vaig escriure al club demanant els informes dels resultats de Mèxic i al cap d’un mes m’ho van enviar. Jo això ho he guardat en un racó i ara he pensat que el Museu d’això en farà alguna cosa”, explica ara Jaume Civit, més de 70 anys després.

Resposta a la 145 Brigada Mixta

QM3D0607.jpgEl secretari de l’entitat Rossend Calvet va signar personalment la carta de resposta a la demanda de l’afeccionat i jove soldat, que estava amb els seus companys de lleva enrolat en la 145 Brigada Mixta de la 44 Divisió de l’exèrcit republicà, que era a Alcanyís (Terol). La resposta enviada pel Futbol Club Barcelona data del 3 de novembre del 1937 i en la carta s’exposen els resultats de l’equip tant a Mèxic com als Estats Units.

Un suport moral

Segons ens explica Civit, que manté una envejable salut als seus 96 anys, aquella carta el va ajudar a mantenir la moral, i va sorprendre en gran manera els seus companys, que no s’acabaven de creure que el Barça informés personalment aquell jove seguidor.
Futbol, Barça i Guerra Civil

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Una gira salvadora
En aquell moment, amb les competicions oficials suspeses per la Guerra, jugar aquests partits era una necessitat esportiva i econòmica i, a més, el Barça feia d’ambaixador de la República.

Jaume Civit, que va ser jugador del Barça l'any 1931, rememora una època gens fàcil: “La gent no anava al futbol perquè no hi havia calés i llavors el FC Barcelona va anar a fer una gira per allà. Alguns jugadors es van quedar allà. Perquè aquí fins a l’any 40 ho vam passar negre”. Com saben molts barcelonistes, aquella gira americana va salvar el club de la desaparició.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana