Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Bamako, més blaugrana que mai


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

24.03.2009 14:30

Bamako, més blaugrana que mai

Marc Parramon (enviat especial)


El jugador Seydou Keita i el president Joan Laporta, han inaugurat aquest matí el primer centre XICS a Mali. Aquest centre a Bamako és el més gran de tota la Xarxa de Centres Solidaris.


Acompanyat pel president Joan Laporta, el director general del club Joan Oliver i la directora general de la Fundació Marta Segú, així com diversos ministres de Mali, el jugador Seydou Keita ha actuat d’amfitrió en aquesta estrena del que és el centre XICS més gran, construït fins ara amb 12.695 m2.

Càlida acollida a Bamako

Des de primera hora del matí, a les 9, la comitiva blaugrana ha arribat al barri on està situat aquest nou centre XICS, Téléphone Sans Fil de Bamako, amb una temperatura de més de quaranta graus, per inaugurar-lo. Els carrers del barri s’han omplert per viure de ben a prop, l'estrena d'un centre molt necessari en aquesta zona tan desestructurada de la capital de Mali.

Prop de 400 persones

mali1.jpgDe fet, al voltant de 400 persones han estat presents en aquest acte d’inauguració així com també per veure la delegació blaugrana i, sobretot, a Seydou Keita. Dos ministres del país, el de solidaritat i la d’educació, han estat en la presentació oficial d’aquest centre solidari. També, el president de la Federació de Futbol, Salis Keita, i diferents representants de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID); així com membres de l’Ambaixada Espanyola a Mali.

Cinquè centre XICS a l’Àfrica

El president Joan Laporta ha destacat la importància d’aquest nou centre de la Fundació a un continent tan necessitat com l’Africa. “Tenim 12 centres XICS i 5 estan a l’Àfrica. Un cop més demostrem que l’esport és un excel•lent eina i instrument per la inclusió social”, ha explicat Laporta, que ha agraït especialment la presència de Seydou Keita en aquest acte tant important per la Fundació.

Emocionant per Keita

Per Keita, aquesta implicació del Barça en el seu país és un fet molt especial: “És un orgull que la Fundació del Barça treballi a Bamako per fomentar l'educació, ja que això farà possible aconseguir que els nanos d’aquí en un futur pugui ser advocats, arquitectes...”

Situacions molt complicades

mali6.jpgEntre els beneficiaris d’aquest nou centre, hi haurà la Habida Diarra, una nena de 14 anys que té un fill d’onze mesos i que porta també el seu nadó a aquest centre XICS. “Em manté la meva àvia. Gràcies a aquest centre, podré estudiar i podré tenir una feina i així podré mantenir el meu fill”, explica emocionada l’Habida, a la web i a Barça TV.

En aquest sentit, Bassoma Samake, un educador del centre, ha subratllat també la idoneïtat i la necessitat d’aquest espai en aquest barri tan desvalgut: “És un dia magnífic per tots els nens de Bamako.”
Bamako, més blaugrana que mai

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


El XICS més gran
Aquest nou centre donarà suport a gairebé un centenar de nens i nenes d’entre 7 i 16 anys en situació de vulnerabilitat. La construcció del XICS Mali va iniciar-se el juny de 2007 i va posar-se en marxa al novembre del 2008. El terreny, propietat de l’Ajuntament de la Comunne II de Bamako i cedit de forma indefinida a la Fundació, té una superfície de 12.695 m2, xifra que converteix XICS Mali en el centre més gran fins ara impulsat per la Fundació. Per més informació d'aquest centre, fes clic aquí .


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana