Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Cent anys del camp de la Indústria


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.03.2009 10:34

Cent anys del camp de la Indústria

Carles Santacana


Aquest dissabte es compleixen 100 anys des que es va inaugurar el camp del carrer de la Indústria, seu dels partits del FC Barcelona durant 13 anys, abans que el 1922 s’estrenés el mític camp de Les Corts.


En els primers anys d’existència el Barça era poc més que un grup d’amics que s’ho passaven bé jugant a futbol. Per això mateix les possibilitats personals d’aquells entusiastes que feien de tot (jugadors, directius, socis) influïen molt en la vida del club.

Consolidació del club

QM3D9805.jpgAmb la crisi del 1908, quan el club va estar a punt de desaparèixer, tot això va canviar. El club, presidit aleshores per Gamper, va fer un salt, i es va passar de la possible desaparició a la consolidació. De forma coincident, en els primers anys el club va tenir diversos camps, des del que estava emplaçat a la Bonanova fins al del carrer Muntaner. Quatre camps en deu anys és la prova que tot era molt insegur i atzarós.

Un pas endavant

CAMP_INDUSTRIA-TRIBUNA.jpgEl 1909 tot això va canviar, i la millor prova va ser la inauguració el 14 de març del 1909 del camp del carrer de la Indústria, que va ser utilitzat durant tretze anys, fins que el 1922 es va inaugurar el camp de Les Corts. El camp de la Indústria, doncs, certifica aquest pas endavant en la consolidació del club. Estava situat en l’espai delimitat pels carrers Villarroel, París (aleshores Indústria) i Urgell, i va ser el primer a Barcelona que va disposar d’una tribuna de dos pisos, que era l’element més significatiu i que realment despertava admiració a tota la ciutat.

L’estrena

Es diu que hi cabien 6.000 persones, tot i que les xifres de l’època no eren gaire primmirades. Curiosament, la seva inauguració no va ser espectacular. La prioritat era que comencés a funcionar, la qual cosa va succeir en un partit del campionat de Catalunya que el Barça va empatar a dos gols amb el Català. El primer gol el va marcar Romà Forns i el segon Carlos Wallace.

En el segon partit disputat al nou estadi el Barça va guanyar i es va proclamar campió de Catalunya.
Cent anys del camp de la Indústria

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


‘L’Escopidora’ o el ‘Camp Vell’
El camp del carrer de la Indústria també es coneixia com 'L’Escopidora' i més endavant també se’l va anomenar 'Camp Vell'. Va ser el camp que va viure l’ascens esportiu i social del Barça, on va viure uns anys d’una enorme empenta, on van jugar Alcántara i va debutar Samitier, per posar dos exemples.

Va ser el primer camp que els barcelonistes van sentir com a propi, i per això, el 1924 el cronista Daniel Carbó s’hi referia dient “evoquem-lo, encara, amb el fervor i enyorança que deixen les coses que foren volgudes”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana