Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Barça, a prop de les Illes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

03.03.2009 20:32

El Barça, a prop de les Illes

Sota el títol 'El Barça, l’altra llengua comuna?', el president del FC Barcelona Joan Laporta ha pronunciat una conferència a l'Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears.


En aquesta conferència, Laporta ha subratllat la sensibilitat del FC Barcelona vers les Illes Balears i la seva cultura. Pel president del Barça, és bàsic tenir cura tant de la relació entre les institucions com també amb les persones en un món globalitzat. “Com a president del Barça, no se m’escapa que sou molts els mallorquins que han fet seu el nostre projecte i que sou del Barça sense deixar de ser profundament d’aquesta terra”, ha subratllat Laporta.

Suport a la cultura balear

El president del Barça ha posat èmfasi a la estreta relació que el club té amb l’Obra Cultural Balear. “Tant vostès com Òmnium Cultural o Acció Cultural del País Valencià ens han proposat accions concretes i el Barça s’ha mullat”.

IMG_2379.JPGUn dels eixos d’aquest fort vincle entre catalans i mallorquins és la defensa de la llengua. “El Barça és un club obert amb una realitat de cultura catalana, que pensa i s’expressa amb una llengua comuna, que en aquest cas, compartim amb la gent de les illes”, ha destacat el president blaugrana.

Civisme i gust estètic

Joan Laporta ha explicat que avui en dia el futbol s’ha transformat en un fenomen global i que, en aquest sentit, el Barça ha aconseguit pels seus valors cívics i per l’estètica del seu futbol, arrelar també més enllà de Catalunya i que per tant es pugui ser per exemple, aficionat al Mallorca i ser del Barça: “Tot i reconèixer que el Mallorca ens les ha fet passar magres en moltes ocasions, la trajectòria del Barça és prou potent per generar complicitats, trobar adhesions i moure il•lusions a qualsevol lloc del món, però també i especialment, a Palma, a Mallorca i a les Illes Balears”.

Les noves tecnologies, per seguir de prop el Barça

El president del Barça ha destacat la importància de les eines de comunicació i l’accés a la informació per conèixer el dia a dia i els valors del Barça en les circumstàncies del món actual. “Són eines que han fet el món més petit i que han multiplicat la possibilitat d’apropar-nos, fins i tot, a allò que ja teníem a tocar i que, a vegades, el mar no ens deixava veure”, ha explicat el president.El Barça, a prop de les Illes
Mallorquins universals
En aquesta conferència, Laporta ha elogiat a mallorquins com Ramon Llull, Joan Miró o l’escriptor Miquel Costa i Llobera; com a exemple de personatges que han estat universals i que formen part amb majúscules de la cultura dels Països Catalans.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana