Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Comunicat del FC Barcelona


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

02.03.2009 11:03

Comunicat del FC Barcelona

www.fcbarcelona.cat


A continuació us reproduïm el comunicat del FC Barcelona sobre la finalització del contracte de col·laboració entre el club i Pablo Ornaque.


“El FC Barcelona comunica que: 

- El 30 de juliol passat es va extingir el contracte de col•laboració entre el FC Barcelona i Pablo Ornaque, contracte de data 30 de juliol del 1998 que va comportar l’adquisició de la col•lecció ‘Futbolart’ per la quantitat de 91,5 milions de pessetes. Amb l’extinció d’aquest contracte també finalitzava la condició d'assessor museístic del Pablo Ornaque, així com la cessió d’espais al Museu del FC Barcelona per al seu ús com a despatx i magatzem. 

- Durant els 10 anys de relació contractual, Pablo Ornaque va aportar al Museu del FC Barcelona altres continguts de la seva propietat que s’han anat exposant en diferents col•leccions (‘Espai Joan Gamper’, ‘Centenari de Josep Samitier’, ‘Espai fundacional robins i safirs’, ‘L’avi del Barça’, ‘Gamper, un català de cor’ i ‘Ànima i esperit del Barça, nous tresors de Joan Gamper’). 

- Les setmanes prèvies al venciment del contracte, Pablo Ornaque va oferir al FC Barcelona l’adquisició d’aquests altres continguts addicionals, per una quantitat d’1,2 milions d’euros més altres contraprestacions, com ser nomenat soci d’honor del FC Barcelona, mantenir la condició d’assessor museístic i 2 localitats de llotja i aparcament a cada partit que s’hagués de disputar al Camp Nou durant els pròxims 10 anys. 

- Davant d’aquesta proposta, el club va sol•licitar una taxació de tots els continguts ofertats a la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya, ens que depèn de la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

- Partint d’aquesta taxació, el FC Barcelona va proposar a Pablo Ornaque l’adquisició d’una part dels continguts, els considerats d’interès històric pels responsables museístics del club, per 200.000 euros. En no ser acceptada la proposta, es va oferir un total de 300.000 euros per la totalitat, més els interessos que se’n derivessin, però excloent qualsevol altre tipus de contraprestació. 

- Pablo Ornaque ha desestimat aquesta darrera proposta. Per tant, atès que s’han extingit definitivament totes les relacions mantingudes amb el club, després de successives pròrrogues per tal de poder negociar un acord, s’ha instat a la retirada de totes les peces, objectes, estris i/o altres elements de la seva propietat, no inclosos en la col•lecció ‘Futbolart’.

El FC Barcelona agraeix a Pablo Ornaque la seva col·laboració al llarg d’aquests anys, així com la cessió temporal d’aquests materials al Museu, tot i que lamenta no haver pogut arribar a un acord per a la seva adquisició.”

Barcelona, 2 de març del 2009

Comunicat del FC Barcelona


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana