Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Derbi solidari contra l'Alzheimer


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

16.02.2009 14:00

Derbi solidari contra l'Alzheimer

www.fcbarcelona.cat


El derbi de dissabte, contra l'Espanyol, tindrà un objectiu social assumit per tots dos clubs: la conscienciació en la lluita contra l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives relacionades.


Mitjançant la col•laboració entre la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca contra l’Alzheimer, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Reial Club Deportiu Espanyol, el partit FC Barcelona-RCD Espanyol de la jornada 24 del campionat de Lliga es dedicarà a la conscienciació en la lluita contra l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives relacionades.

QM3D9932.jpgL’objectiu és dur a terme una acció conjunta dirigida a sensibilitzar sobre els efectes de la malaltia i conscienciar sobre la necessitat d’invertir en investigació com a única via possible per conèixer les seves causes i trobar remeis efectius per combatre-la.

L’Alzheimer és una malaltia degenerativa de les cèl•lules cerebrals d'origen encara desconegut, per a la qual no existeix cap tipus de tractament. Com que no se’n coneixen les causes, és impossible prevenir-la i curar-la. Un cop diagnosticada, no existeix cap medicació que n’alenteixi o n’aturi el curs.

Fons per al projecte científic

L’acció pretén també recaptar fons per destinar a la recerca sobre la malaltia i a l’atenció i el suport a familiars i malalts. Els ingressos que s’obtinguin es destinaran al projecte científic de la Fundació Pasqual Maragall i a l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona i la Fundació Alzheimer Catalunya. Les aportacions es poden fer a través del número de telèfon 902 33 15 33 i al lloc web www.derbisolidari.cat . També a qualsevol oficina de La Caixa o Caixa Catalunya.

Les accions per al dia de partit

QM3D8717.jpgLa projecció d’un vídeo promocional als videomarcadors del camp, el xut d’honor del partit a càrrec de Pasqual Maragall i la fotografia conjunta dels jugadors darrere d’una pancarta amb el lema ‘Tots juguem contra l’Alzheimer’ conformaran l’acció concreta que es durà a terme sobre el terreny de joc. La difusió a través de les retransmissions de ràdio i televisió completarà i amplificarà l’abast de l’acció, gràcies a la col·laboració de realitzadors, locutors i periodistes.

Vocació de futur

La voluntat de les tres fundacions és que aquesta col·laboració tingui continuïtat i que s’organitzin en el futur altres accions conjuntes. En aquest sentit, el dia del partit tindrà lloc un dinar que aplegarà representants de les tres fundacions. Entre ells, els seus presidents, Pasqual Maragall, Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre, i els directors, Jordi Camí, Marta Segú i Javier Sáenz.
Derbi solidari contra l'Alzheimer
El treball de la Fundació Pasqual Maragall
L’objectiu de la Fundació Pasqual Maragall és accelerar l’avenç dels descobriments científics en el camp de l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives relacionades (Parkinson, Huntington, ELA, etc.) i aconseguir contribucions decisives en la seva prevenció, tractament i cura per superar l’estancament en què es troba la investigació actual en aquest camp.

Per fer-ho es proposa crear al nostre país un centre internacional de recerca científica d’excel•lència específic en Alzheimer i malalties neurodegeneratives que aplegui els millors joves investigadors d’arreu del món.

La Fundació Pasqual Maragall va néixer donant resposta al compromís públic adquirit per Pasqual Maragall el 20 d’octubre del 2007 quan, en el marc d’una visita a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, va anunciar que li havien diagnosticat un principi de la malaltia d’Alzheimer i que volia dedicar una part de la seva activitat a fer avançar la recerca científica sobre aquesta malaltia.

Existeixen entitats que desenvolupen una valuosa tasca d’informació, atenció, suport i orientació als malalts i les seves famílies. En destaquen:

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) www.afab-bcn.org
La Fundació Alzheimer Catalunya www.alzheimercatalunya.org
La Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) www.fafac.info


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana