Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’ECA se suma a la lluita contra el racisme


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.02.2009 19:26

L’ECA se suma al Barça en la lluita contra el racisme

www.fcbarcelona.cat


A proposta del FC Barcelona, els clubs integrants de l’ECA aplicaran clàusules antiracistes en els nous contractes dels jugadors. És una de les principals conclusions de l'Assemblea General celebrada avui a Ginebra.


Els 103 clubs europeus que formen part de l’ECA (European Club Association) han aprovat l'adhesió de la associació a l'acord que va firmar la Fundació del Futbol Club Barcelona amb UNESCO en contra del racisme i la discriminació. En concret, els clubs de la ECA es comprometen a impulsar l'aplicació de la primera de les conclusions del programa 'La Veu dels joves contra el racisme' incloent una clàusula específica en els contractes dels seus jugadors.

El president Joan Laporta, que és el vicepresident de l’ECA ha estat qui ha proposat als integrants de l’ECA que sotmetessin a votació l’aplicació d’aquesta clàusula. I els clubs han acceptat unànimement aquesta proposta.

Més ingressos pels clubs

ECA_Geneva_1035.jpgEn aquesta Assemblea General de l’ECA, celebrada a Ginebra, s’han tractat altres temes vinculats al futbol europeus, entre els que destaca la presentació de les previsions de distribució dels ingressos provinents de la Lliga de Campions i de la Europa League (fins ara Copa de la UEFA). Aquesta nova distribució, que haurà de ratificar properament la UEFA, significarà més ingressos pels clubs pel trienni 2009-2012.

Protecció dels planter

ECA_Geneva_1012.jpgPel què fa a la protecció dels joves talents, l’ECA ha abordat la importància de garantir una major estabilitat contractural per aquests joves valors, així com també la protecció del planter en el primer contracte professional que signin.

Productes ‘Champions’

En aquesta cimera, s’ ha fet una presentació del projecte de la UEFA d'incrementar el negoci de productes llicenciats de la Lliga de Campions; és a dir de productes de merchandísing. Una proposta que ha agradat als clubs més petits, i que és acceptada pels més grans sempre que es cumpleixin 2 condicions: la participació de cada club en el programa serà sempre voluntària, i cada club controlarà i limitarà la distribució d’aquests productes.L’ECA se suma al Barça en la lluita contra el racisme
Economia sanejada i equilibrada
Una altra de les qüestions per les que vetlla l’ECA és la justicia i l’equilibri competitiu. En aquest sentit, resulta clau evitar els avantatges competitius de clubs que es beneficien d'una estructura financera poc sanejada. És per això que s’ha parlat de la revisió de llicències UEFA; és a dir, de les mesures de control perquè existeix un equilibri competitiu entre els clubs, i que els paràmetres siguin iguals entre els clubs que participen en les diferents competicions.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana