Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Inaugurat el centre XICS a Tànger


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

16.01.2009 13:25

Inaugurat el centre XICS a Tànger

Marc Parramón (enviat especial) / Anna Segura


Aquest divendres al matí, el president Joan Laporta ha inaugurat el primer centre XICS al Marroc, situat a Tànger. Amb aquest nou espai, el FC Barcelona, a través de la Fundació, amplia la xarxa educativa, de la qual ja es beneficien 7.000 infants.


En el districte de Beni Makada de Tànger aquest divendres al matí hi ha hagut festa grossa. I és que el barri no s’ha volgut perdre la inauguració del nou centre XICS que donarà suport a uns 300 infants d’aquesta àrea que es troben en risc d’exclusió social i en situació de vulnerabilitat.

Acte protocol·lari

El president del FC Barcelona ha estat l’encarregat de descobrir la placa inaugural escrita tant en català com en àrab. Joan Laporta ha estat acompanyat pel vicepresident, Alfons Godall; el director general corporatiu, Joan Oliver; la directora general de la Fundació, Marta Segú, i el director de la FCB Escola, Julio Alberto.

Visita a les instal·lacions

tanger_www.fcbarcelona.cat.jpgLa comitiva del FC Barcelona ha pogut veure en primera persona els 2.400 m²del centre XICS i parlar amb els nens i nenes beneficiaris que ja omplien les aules de l’edifici. L’espai compta amb 380m² edificats i 2.000 m² de pistes esportives.

“Molt d’orgull”

Després de la visita, el president Joan Laporta ha atès la vintena de periodistes que han cobert l’acte. “A Tànger el Barça és conegut com a un club de llibertats i això ens fa sentir molt orgullosos”, ha assegurat Laporta. I a més s’ha dirigit a tots els nens recordant-los que “l’èxit d’aquest programa serà el vostre èxit”.

Comunió entre el Barça i el Marroc

tanger_www.fcbarcelona.cat_x3x.jpgPer la seva banda, Joan Laporta ha afirmat que “aquest programa constitueix l’inici d’una gran cooperació entre el Barça i el Marroc”. I ha afegit que el nou centre XICS vol “desenvolupar els valors cívics, l’esforç personal i el treball en equip dels joves del barri de Beni Makada”.

Festa

Per finalitzar l’acte hi hagut un petit aperitiu en què s’han ofert tes i pastes del Marroc. Tant la comitiva del FC Barcelona com els membres de les entitats cofinançadores, com són la Fundació Iberostar, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo, a més de les entitats locals que han participat en el projecte, han pogut participar d’aquesta petita festa.
Inaugurat el centre XICS a Tànger

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


300 beneficiaris
Prop d’un 300 nens i nenes es beneficiaran del centre XICS a Tànger, que pretén promoure l’accés a l’educació dels més joves del barri, que es troben exclosos del sistema educatiu per motius com l’abandonament o la manca d’escolarització. A més, també es vol promoure la pràctica de l’esport i l’oci.

Aquest és el desè centre XICS que s’obre a tot el món, i el primer que s’inaugura al Marroc. El programa de la Fundació XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) ja treballa en països com el Senegal, el Brasil, l’Índia, l’Equador, Mèxic –amb dos centres-, Mali, Burkina Faso i Santa Coloma de Gramenet.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana