Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Reconstruint Helenio Herrera


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

15.01.2009 13:21

Reconstruint Helenio Herrera

www.fcbarcelona.cat


La dona d’Helenio Herrera, Fiora Gandolfi, és a Barcelona preparant un documental sobre la vida de l'exentrenador del Barça. Aprofitant la visita, ens ha explicat detalls de la vida d'HH.


Fiora Gandolfi, la dona d’Helenio Herrera, està preparant un documental sobre el Mago, que s'estrenarà el 2010, coincidint amb el naixement del tècnic argentí. Ha estat aquest migdia al Museu del FC Barcelona i ha concedit una entrevista al ‘Barça Notícies Migdia’, en què ha traçat el retrat de l’extècnic del FC Barcelona (1958-60; la segona part de 1979-80 i la 1980-81).

Un home modern del futbol

“Helenio tenia una gran intuïció; per això li deien ‘el Mago’. Era un home que parlava anglès i, fins i tot, àrab. Feia unes connexions impossibles. Per exemple, llegint Ignacio de Loyola va inventar el concepte de les concentracions de futbol”, ha relatat Gandolfi.

I és que per HH era important que els esportistes estiguessin tant física com mentalment preparats per afrontar els compromisos. “Segons ell, el jugador ha d’estar assabentat d’on està i de com és el camp on jugarà. Fins i tot, d’on eren els bassals d’aigua”, ha detallat la seva dona.

Una pel·lícula pel seu Centenari

MUJER_HERRERA_03.jpgL’entrevista s’ha realitzat al Museu del FC Barcelona, on Gandolfi està recollint informació per al documental que es farà sobre Helenio Herrera. “Helenio va néixer el 1910, però quan estava al Valladolid, va allargar un pal al zero (del seu passaport) per fer que havia nascut el 1916. I des de llavors, va mantenir aquesta incògnita”, desvelava Fiora sobre l’edat exacta d’Herrera.

Una persona espiritual

Fiora també ha explicat aspectes molts personals i íntims del mite. “Era un monjo del futbol, ni fumava ni bevia. Era un pesat”, reconeixia la seva dona, que alhora admetia que troba a faltar les seves petites discussions: “M’ha ensenyat molt a mi també.”

El Camp Nou, un exemple

MUJER_HERRERA_11.jpgLa dona d’Helenio Herrera ha reconegut l’atracció que encara sent pel Camp Nou. Arran de la pregunta de si sent seu aquest estadi, Gandolfi ha estat clara: “Per mi, és meu”, ha dit, amb referència a l’Estadi. Segons la italiana, la seva estructura a les grades mostra les ganes de comunicar els aficionats els uns amb els altres. “No és com una gàbia, com passa en molts estadis francesos”.
Reconstruint Helenio Herrera

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Sense banderes
“La seva pàtria era el món”, explicava Gandolfi als micròfons i càmeres de Barça TV. I és que Helenio Herrera era un home que es considerava ‘internacional’. Alhora, un geni del llenguatge i del seu ús. Un pioner en aquest sentit en el món del futbol.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana