Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Laporta inaugurarà el XICS al Senegal


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

21.10.2007 12:09

Laporta inaugurarà el XICS al Senegal

Marc Parramon


Joan Laporta encapçalarà dimecres un viatge al Senegal amb l’objectiu d’inaugurar un centre de suport integral als infants, fruit del programa “XICS”, creat per la Fundació del FC Barcelona.


La Fundació FC Barcelona ha liderat, amb el suport de l’organització senegalesa ‘ASBEF’, la catalana “Fundació Barcelona Sida 2002” i l’ajuntament de Richard Toll, el projecte de creació d’un centre solidari per a l’educació i l’esport al Senegal que s’emmarca dins del programa XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris).

Com és el centre?

Senegal_Marroc_febrer_025.jpgEl centre ha estat dissenyat per la Fundació amb la col•laboració d’un arquitecte local i es troba al municipi senegalès de Richard Toll, al nord de Senegal. L’espai, de 2 hectàrees i cedit per l’Ajuntament, compta amb 450 metres quadrats construïts on s’han disposat diverses aules, tallers de formació, un consultori mèdic, un menjador i una biblioteca. A més, s’ha condicionat una pista poliesportiva i un camp de futbol.

Al centre es donarà recolzament educatiu, d’assistència sanitària, nutricional i de suport psicosocial a nens i nenes vulnerables d’entre 6 i 16 anys. Aquesta acció solidària contribuirà a reduir el risc d’exclusió social a què estan exposats els nens i joves més desfavorits d’aquesta comunitat, i centrarà una atenció especial a la situació de les nenes.

El Senegal, un destí molt esperat

Una delegació del FC Barcelona agafarà un vol dimecres al migdia en direcció a aquest país africà. Aquesta delegació estarà integrada per responsables dels projectes internacionals de la Fundació FC Barcelona i encapçalada pel president Joan Laporta, acompanyat del vicepresident Alfons Godall. Un equip de periodistes del club els acompanyarà per cobrir informativament aquest esdeveniment.

Es tracta d’un viatge molt esperat ja que aquest és projecte és el primer XICS desenvolupat íntegrament per la Fundació del Club. Amb aquest programa s’està creant una xarxa internacional de centres solidaris que utilitzen l’esport com a mitjà per oferir noves oportunitats i garantir els drets bàsics a l’educació, la salut i el lleure dels infants més vulnerables. Paral•lelament al projecte que s’inaugurarà a Senegal, la Fundació ja està treballant en projectes a d’altres països com el Marroc, el Brasil (amb la fundació Edmilson) i el Camerun (amb la Fundació Eto’o).
Laporta inaugurarà el XICS al Senegal
La ciutat del Jardí de Richard
La ciutat senegalesa de Richard Toll es troba al nord-oest de Senegal, molt a prop de la frontera amb Mauritània. Rep aquest nom en honor a M. Richard, un horticultor francès que va crear una explotació agrícola a la zona a principis del S. XIX. Al seu cognom es va afegir la paraula “toll”, que en idioma wolof, una de les llengües més parlades al Senegal, vol dir “jardí”. Richard Toll és la principal productora de canya de sucre del país. Pertany a la regió de Saint-Louis i es troba a uns 360 kilòmetres de Dakar, la capital del país. La població d’aquesta localitat és d’uns cent-cinquanta mil habitants.

Al Senegal, i especialment a la regió nord, hi ha els anomenats nens “talibés”, infants que demanen almoina al carrer i que viuen en situacions molt precàries, amb un accés molt limitat a l’educació i a l’assistència sanitària bàsica. El projecte XICS de la Fundació FC Barcelona farà d’aquests nens una prioritat.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana