Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Laporta participa a Frankfurt


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.10.2007 19:44

Laporta participa a Frankfurt

Joan Laporta ha participat aquest dimecres en el col•loqui ‘El Català, un llenguatge global’ a la Fira de Frankfurt. Segons el president, el marc ideal per promoure la llengua catalana i Catalunya.


La Fira de Frankfurt s’ha iniciat ja amb Catalunya com a convidada d’honor de l’edició del 2007. En aquest marc, el president del FC Barcelona ha participat en el col•loqui ‘El Català, un llenguatge global’ juntament amb Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull; Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Iparraguirre, director general de la Fundació Punt.

logo_fira_frankfurt11.jpgEn el seu discurs, Laporta ha explicat que la Fira és el "marc ideal" per edificar-se com a plataforma pel català i per Catalunya. Els recursos materials i humans dedicats a Frankfurt amb aquesta finalitat s’han d’aprofitar, segons el màxim mandatari de l’entitat. “La llengua no és només una eina de comunicació; és també una manera d’afrontar el món, de pensar-lo, de matisar-lo, de viure’l”, ha apuntat Laporta.

El president ha justificat la presència del Barça a Frankfurt: per una banda, pel que la societat catalana ha donat al Club i la traducció d’aquest fet. “Aquesta responsabilitat, que assumim plenament, ens mou a estar constantment al costat de les necessitats del país”, ha destacat Laporta. Per l’altra, el president ha reconegut que és una de les funcions del Club recollides en els seus estatuts.

Joan Laporta ha emfatitzat que, per al Club, és important donar suport i ‘viure’ en català. “Hem d’actuar amb coherència i fer que el català sigui, de veritat, la llengua oficial del Club”, ha subratllat. "És per això que el Barça – segons el dirigent – dóna suport a totes les iniciatives possibles en favor de les institucions i la llengua catalana".

Laporta participa a Frankfurt
Exemples de les accions de suport del Barça al català
- El 2005, adhesió a la campanya "A taula, en català" per l’etiquetatge dels productes en català.
- El 2005, Col•laboració, per mitjà de diversos jugadors i el tècnic, Frank Rijkaard, i amb un acte en un dia de partit, a la campanya de foment d’ús de la llengua "Dóna corda al català".
- El 2005, Cessió de les instal•lacions per al Correllengua.
- El 2005, Suport al 800è aniversari de les Homilies d’Organyà i al 125è del Virolai.
- El 2006, Adhesió a la campanya pel domini punt Cat.
- El 2007, Recolzament a la Bressola, per al foment de l’ús del català a la Catalunya Nord.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana