Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Laporta, en defensa dels drets dels clubs


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

09.10.2007 16:52

Laporta, en defensa dels drets dels clubs

www.fcbarcelona.cat


Les assegurances i les compensacions als clubs per la cessió de jugadors a les seleccions ja és objecte d’estudi dels organismes del futbol internacional.


La Comissió Estratègica de la FIFA, reunida aquest matí a Zurich, amb la presència del president Joan Laporta, ha decidit crear una comissió per estudiar les compensacions econòmiques i les assegurances als clubs que cedeixen els seus jugadors a les seleccions. Probablement serà Joan Laporta qui presideixi aquesta comissió, que haurà d’analitzar durant els mesos vinents les fórmules de contraprestació que rebran els clubs per la cessió de jugadors.

La reunió d’aquest matí ha aplegat els representants dels diferents estaments del món del futbol, des de les federacions fins els mateixos jugadors. El president blaugrana ha estat l’únic representant de clubs a la reunió.

Compensació econòmica

Joan Laporta ha reivindicat, una vegada més, el dret dels clubs a cedir voluntàriament els seus jugadors per disputar partits amistosos amb els seus països. Quant als enfrontaments oficials, especialment els de la fase final de la Copa del Món, Laporta ha reclamat una compensació econòmica per als clubs. En aquest sentit, els màxims dirigents de FIFA i UEFA, Joseph Blatter i Michel Platini, han acceptat per primer cop tractar aquestes compensacions i han mostrat la voluntat d’establir un calendari internacional que afecti al menys possible el desenvolupament de les diferents competicions en què participen els clubs.

Assegurança per als clubs

El dirigent blaugrana també ha defensat que les federacions es facin càrrec d’una assegurança que cobreixi els possibles perjudicis que puguin tenir els clubs, com ara lesions dels jugadors o la impossibilitat de comptar amb ells per a determinats partits.

A la sortida de la reunió, Joan Laporta s’ha mostrat satisfet pel desenvolupament de la trobada, al’hora que prudent davant del futur: “Avui hem fet un pas endavant, ja que és un fet molt important que FIFA i UEFA acceptin tractar a fons aquestes qüestions. Vol dir que entenen la necessitat dels clubs. Ara bé, ens queda molta feina per fer. La diferència és que avui ja tenim el tema sobre la taula dels organismes internacionals.”
Foto: arxiu.
Foto: arxiu.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana